U mnie deszcz. Śnieg w mieście to pomyłka, ale na stokach by się pewnie przydało, narciarze muszą pewnie więcej płacić żeby pojeździć w dobrych warunkach.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
u mnie też raczej deszczowo, a zima w górach to jest piękna, śnieg bielusienki, puszysty, kiedyś to były zimy, ze dwa metry śniegu czasem napadało. Szczyrk, Zakopane, Korbielów, fajne polskie trasy narciarskie. Teraz to chyba tylko sztuczny śnieg albo za granicę. A w mieście jak jest śnieg to też jest uroczo i fajna taka poświata, zwłaszcza wieczorem.
Nie znoszę polskiej pogody, szczególnie teraz, kiedy jest ona bardzo nietypowa. To może niepokoić nie tylko meteorologów, którzy na co dzień czytają prognozy pogody, co nam po takiej zimie, która jest nijaka? Dlatego marzy mi się wyjazd do miejsca, gdzie pogoda jest radykalna, najlepiej wspaniała, słoneczna, bezwietrzna... Takie jest moje marzenie na styczeń.
A ja się cieszę z tej pogody. Przynajmniej nie marznę (aż tak) i nie ślizgam się po lodzie. Ani nie rozwalam sobie butów na soli. ;/ Jeszcze tylko mogłoby nie padać.
______________________________________________________ – A fella I knew in El Paso took all his clothes off and jumped on a cactus. I asked him same question: „why?”.
– And...?
– He said: „It seemed to be a good idea at the time”.
[Vin, "The Magnificent Seven"]
A ja się cieszę z tej pogody. Przynajmniej nie marznę (aż tak) i nie ślizgam się po lodzie. Ani nie rozwalam sobie butów na soli. ;/ Jeszcze tylko mogłoby nie padać.
O to to, dokładnie. Też nie lubię zimy, w mieście jest do bani - ani to ładne (szara breja), ani nic. Jest zimni, ślisko i dojechac się nigdzie nie da. I zaraz łapię jakiś katar czy coś.
Na taką zimę, jak była do tej pory, to nie narzekam - parę dni temu było prawie z 10 stopni, niemalże jak klimat śródziemnomorski. Ale to co dziś za oknem się dzieje, to już mi nie pasuje - ten wiatr to mnie zdmuchnie przecież i wywieje nie wiadomo gdzie. ;|
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Mirabel Blogger.Klub
Wysłany:
2012-07-18, 20:52
Pogody nie da się przewidzieć. Szczególnie teraz kiedy zachodzą zmiany klimatyczne. Teraz prognozy pogody nie będą potrafiły stwierdzić gdzie np. w Polsce wystąpi trąba powietrzna. Przydałyby się ku temu odpowiednie służby antykryzysowe, które niestety w naszym kraju bardzo kuleją.
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 29 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2012-09-01, 01:48
Podczas swojego ponad 1.5 miesięcznego pobytu w UK, natrafiłem na raptem 5 dni, w których nie padał deszcz. W Polsce w tym czasie były upały. Wróciłem do kraju, już po upałach. Ale przynajmniej nie pada.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).