Imię: Krzysztof
Wiek: 58 Dołączył/a: 15 Cze 2012 Posty: 91 Miasto: Berlin
Wysłany:
2012-07-07, 15:15
Według pewnych informacji, przekazanych przez osoby, które przeżyły śmierć kliniczną i rozmawiały z jakąś bardzo mądrą Istotą, ludzie nie inkarnują się w zwierzęta a znów w ludzi. Znaczy to, że kot zawsze w następnym wcieleniu będzie kotem, a człowiek człowiekiem...
z tego co mówią same Koty. wg. "jak rozmawiać z kotem" Sonyi Fitzpatrick, zwierzęta mogą wybrać formę inkarnacji, ale nigdy nie będzie to człowiek. Człowiek nie może.
nie wierzę w inkarnację. ogółem, nie wierzę w żadną formę życia po życiu. istnieje tylko jedno (życie), które chcę przeżyć dobrze, godnie, nie krzywdząc innych.
W książce Jana Van Helsinga "Ręce precz od tej książki!" czytałam o reinkarnacji i w sumie mogłabym się zgodzić z tym co tam zawarte.
Mam paniczny lęk przed tirami, samochodami z ciemnymi szybami i innymi tego typu sprawami. Ja się tego serio boję na potęgę. Bez powodu bo nigdy nie miałam stłuczki, nigdy nie widziałam wypadku samochodowego, nic z tych rzeczy. Helsing w swojej książce opisuje to jako wspomnienie z poprzedniego życia. Podobnie jak definiuje swoją teorię na temat ludzi niepełnosprawnych. Jeżeli nie jest ona genetyczna to jest możliwe, że w poprzednim wcieleniu osoba bez nogi czy ręki własnie tę kończynę odrąbała swojej ofierze.
Nie wierzę natomiast w reinkarnację człowieka w zwierze i odwrotnie.
Inną teorią nie wiem czy ją przeczytałam czy to samo się we mnie zrodziło... Człowiek rodzi się tyle razy ile wymaga tego oczyszczenie jego duszy. Ja wierząca nie jestem ale wierzę w to, że człowiek posiada duszę. Dążymy do ideału, do bycia najbardziej 'wspaniałą' cząstką tego świata, każde nasze wcielenie jest krokiem naprzód by ten ideał osiągnąć.
Sądząc po moim zachowaniu w obecnym życiu tych wciele jeszcze mi trooooche zostało
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Ad4m WordPress.Klub
Imię: Adam
Dołączył/a: 27 Sie 2012 Posty: 23
Wysłany:
2012-09-02, 17:05
Osobiście dużo nad tym myślałem i jestem w stanie to przyjąć, chociaż jeśli byśmy po naszej śmierci rodzili się na nowo w innej postaci bez wcześniejszej wiedzy, to ile nasze życie jest warte?
justi364 napisał/a:
Jakoś w reinkarnację nie umiem uwierzyć, nigdy też nie miałam wrażenia że już tu byłam itp.
Podobnie z deja vu. Swojego czasu napisałem krótki artykuł z filmikiem pokazującym jak to działa i potwierdzającym, że jak mamy wrażenie, że coś przeżyliśmy to niekoniecznie to poprzednie wcielenie czy jasnowidztwo :p
Wiek: 34 Dołączyła: 04 Lis 2012 Posty: 47 Miasto: z Pokoju Życzeń
Wysłany:
2012-11-04, 20:12
Wierzę w reinkarnację. Ba! ona istnieje i basta Wiem, że chrześcijaństwo zabrania wiary w reinkarnację, ale im dłużej żyję i im więcej czytam, tym mniej wierzę w jakiegokolwiek boga (chodzi mi o wyznawanie, a nie o wiarę jako przekonanie, że coś istnieje, bo że istnieje Jahwe i wielu innych bogów, wiem i nie mam z tym problemu). O ile mi wiadomo, człowiek nie może inkarnować się w zwierzę. Odwrotnie raczej też nie bywa. Dusza może wybrać, gdzie chce się narodzić na nowo, może wybrać, kiedy i gdzie spotka się ze swoją drugą połową (tu już w grę wchodzi Karma), ale wątpię, żeby sama dla siebie wybrała niższą formę życia.
Ja również jestem przekonany o reinkarnacji Polecam książki Michaela Newtona - "Wędrówka dusz", "Życie pomiędzy wcieleniami" itp. - one mnie przekonują i ja tak to widzę (za tym idzie cała filozofia życiowa).
Co do reinkarnowania w zwierzę, to powiem tak: teoretycznie pewnie jest to możliwe (ponieważ dusze nie reinkarnują tylko na ziemi ale również w wielu innych światach całkiem nieraz odmiennych i przybierają najróżniejsze formy), jednak nie widzę jak reinkarnowanie w zwierzę na Ziemi miałoby to człowiekowi pomóc w rozwoju, dlatego raczej to się nie dzieje.
:) z tego co mówią same Koty. wg. jak rozmawiać z kotem Sonyi Fitzpatrick, zwierzęta mogą wybrać formę inkarnacji, ale nigdy nie będzie to człowiek. Człowiek nie może.
ale brednie. Jeśli wierzycie w reinkarnację to wierzycie w sprawiedliwość dziejów, jeśli w to wierzycie to wierzycie również, że dusza rozwija się poprzez różne spojrzenia na świat. Co więcej przyjmując wiedzę o światach równoległych, ogromie kosmosu, wcale nie musisz inkarnować na ziemi...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).