Wiek: 34 Dołączyła: 04 Lis 2012 Posty: 47 Miasto: z Pokoju Życzeń
Wysłany:
2012-11-04, 20:21
luk1407 napisał/a:
ja nie wierze w UFO,
wierze w Boga
Obejrzyj "Starożytnych kosmitów". Zobaczysz, jak bardzo terminy "Bóg" i "kosmici" są sobie bliskie
Wierzę w ufo, wierzę w obce cywilizacje (wszechświat jest za duży, żebyśmy byli w nim jedyni, ale ludzie są zbyt egocentryczni, a przez to zbyt głupi, żeby dopuścić do siebie tę myśl), wierzę, że u nas bywali, jednak niestety odnoszę wrażenie, że im jesteśmy bardziej ucywilizowani, tym bardziej zamykamy swoje umysły. A szkoda
heh, ja wierzę, że ufo to niewykrywalne samoloty, jakoś mało mówi się o ufo w latach 20. XX wieku albo jeszcze wczesniej. niby są sprawy jak ta katastrofa tunguska, ale... nie, nie to są zwiadowcze, szybkie, trudno wykrywalne samoloty...
już całkiem niedawno, musiałabym pogrzebać, ale to było na onet.pl były zdjęcia prototypów samolotów, które wyglągały jak ufo... także...
Niupek-hupek Blogger.Klub
Wysłany:
2013-01-12, 12:04
Ja twierdze że latający talerz jest wtedy gdy ktoś rzuci talerzem, a ufo nie istnieje
ja interesuję się UFO. Nie tyle wierzę czy nie wierzę, bo to nie o to chodzi. Chodzi o to by mieć otwarty umysł na te tematy. Nikt nie jest nieomylny i my jako ludzie jesteśmy trochę za bardzo zadufani w sobie jeśli kategorycznie swierdzamy, że Ufo to bujda. Stwierdzamy na przykład, że ufo nie ma i śmiejemy się z doniesień i relacji świadków. Chyba nie o to chodzi... Ja myślę, że świat jest tajemnicą, którą każdy powinien odkrywać we własnym zakresie...
a wracając do UFO, to co powiecie np o kręgach w zbożu, czy energetycznej siatce ziemi ( mmoje wolne tłumaczenie z angielskiego). Ja czuję, że maczały w tym ręce nie z tej planety hehe;)
Ja uważam, że jest gdzieś we wszechświecie istnieje jakaś cywilizacja. Jednak nie mamy odpowiednich technologii, aby do nich dotrzeć.
Możemy przypuszczać, że cywilizacje np. w naszej galaktyce pojawiać się punktowo czyli gdy nasz zniknie ( bo na pewno kiedyś się tak stanie) to na innej planecie pojawi się kolejna.
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-10, 16:36
Dla mnie to po prostu wielce nieprawdopodobne aby w tak wielkim wszechświecie tylko ludzie byli rozwiniętą cywilizacją. Zwłaszcza, że kosmos jest nieskończony a kosmitów nie odkryliśmy jeszcze tylko dlatego, iż są za daleko.
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Imię: Krzysztof
Wiek: 58 Dołączył/a: 15 Cze 2012 Posty: 91 Miasto: Berlin
Wysłany:
2014-01-09, 22:47
Oni od dawna są wśród nas, myślę, że już niedługo (choć słowo niedługo to kwestia względna) się w pełni ukażą. Po prostu społeczeństwo ziemskie jest nadal nieprzygotowane na oficjalny przylot Obcych. Musimy być do tego "przystosowywani" powoli.
mopsta Blogger.Klub
Imię: Jacek
Dołączył/a: 08 Maj 2011 Posty: 36
Wysłany:
2014-01-10, 14:43
To UFO III Rzeszy to tak zwany Dzwon.
Wszechświat jest nieskończenie wielki, nieskończenie bo cały czas rośnie, więc jest 100% pewności, ze istnieje inna cywilizacja.
PS. UFO to nie parapsychologia
Hmn, to zależy jak definiujemy Obcych. Jako ludziki z nieproporcjonalnie wielka głową? W serialu "Zagubieni" ciągle adało słowo "others" co urastało w oczach widza do rangi kreatur itd. Jak sie później okazało byli to zwyczajni ludzie przybyli na tą wyspę lata temu. Myślę, że to samo jest w przypadku "UFO". To nie są zielone stworki a jedynie takie ich przedstawianie odsuwa głupców od poszukiwań prawdy bo skutecznie "straszy". Ludzie światli nie odczuwają lęku przed poznawaniem czegoś "dalej" "głębiej" i przujmują to, co faktycznie jest > wszechświat jest nieskończony. Szukajmy zatem sposobu by go odkrywać i nawiązywać kontakt z mieszkańcami innych "światów".
Ja wierzę w UFO ;> Wierzę, że się z nami kontaktują i znają dalsze losy ziemi. Może to byli lokatorzy naszej pięknej planety?
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).