Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Kacper Pomógł: 3 razy Dołączył/a: 25 Sty 2013 Posty: 229 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-07-21, 15:03
Prędkość przez dostawców wyrażana jest w bitach (najmniejsza jednostka miary), a rzeczywistą przepustowość liczymy w bajtach (8 bitów to 1 bajt). Nie wiem czemu tak jest, ale cóż.
Polecam osobiście fajny programik NetMeter: http://www.programosy.pl/program,netmeter.html Pracuje w tle i pokazuje realną prędkość łącza. Dodatkowo monitoruje (sumuje) przez cały czas wartość transferu. Kiedyś Orange założył mi niesłusznie filtra za przekroczenie transferu i na podstawie danych z tego programiku uznali mi reklamację.
______________________________________________________ Blog Kalisz Pomorski - lokalny blog miejski o charakterze obiektywno-subiektywnym.
Limit transferu na łączu stacjonarnym? Dziwne dziwy. Myślałem, że teraz to tylko na mobilnych ucinają internety.
Jedyny limit jaki miałem, to za czasów modemów 56k, bo wtedy płaciło się za każdą minutę połączenia.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Htsz - co w tym dziwnego ? Zauważ, że Orange zanim połączył się z Telekomuną to oferował głównie mobilny internet bezprzewodowy, wtedy nazywał się bodajże Orange Freedom i była to transmisja CDMA . Co więcej Orange dalej ma chyba taki w ofercie a więc żadne dziwy. Aha - jeszcze jedno, niestety nie wszyscy mieszkańcy naszego pięknego kraju mają dostęp do stałego łącza i muszą się wtedy ratować CDMA a teraz LTE.
______________________________________________________ Blog Kalisz Pomorski - lokalny blog miejski o charakterze obiektywno-subiektywnym.
Limit na kablu - to jest coś bardzo dziwnego dla mnie, ja od 10 lat nie znam tego pojęcia. Limity na internetach mobilnych - to akurat znane mi pojęcie, bo głównie z tego powodu nie korzystałem do niedawna z neta w telefonie.
Wiem, że nie wszyscy mają stałe łącze. Są miejsca, w których nie ma zasięgu nawet z mobilnych.
Jeszcze raz wyjaśniam - nigdzie w swoim poście nie napisałem, że było to stałe łącze. Takiego nie mam do dzisiaj, mój pecet korzysta obecnie z LTE Plusa. I tutaj muszę jeszcze raz skomplementować NetMeter - ok. 1 m-c temu otrzymałem komunikat o wyczerpaniu transferu i konieczności dokupienia. Po sprawdzeniu transferów w NetMeter wykazało że wytrzepałem 2 GB z dostępnych 10 GB. Reklamować nie musiałem bo w Plusie stwierdzili, że nie ma blokady, pomogło resetowanie modemu. Ale jak bym nie miał programiku, to kto wie czy w przypływie impulsu nie wykonałbym dokupienia transferu - akurat stało się to w momencie gdy musiałem zrobić ważne przelewy. Ale żeby wrócić do tematu, to powtórzę to co napisałem w pierwszym poście - programik NetMeter to bardzo fajny sposób na monitorowanie aktualnej prędkości łącza.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).