Google Chrome Google.pl. Firefox od wersji 3.0 i wyższej jest żenujący. 10 razy dłużej się odpala w porównaniu do wersji 2.0 i przez to siedze na chromie, opery nie znam więc nie ocenię.
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Czy ja wiem, odpal se FFa i Chroma, Chrom Ci się szybciej włączy jak FF i to jest denerwujące, że trzeba czekać na przeglądarke jak jest potrzebna. A co do pobierania przez Chroma to dziwne. No ale wiadomo żadna przeglądarka nie jest perfekcyjna.
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-07-07, 11:29
Hm... Moja strona startowa to iGoogle. Chrome załadowało się w 10,6 s., a Firefox w 4,4 s. Sesese
Soulo napisał/a:
A co do pobierania przez Chroma to dziwne. No ale wiadomo żadna przeglądarka nie jest perfekcyjna.
Już wolę troszeczkę dłużej poczekać, niżeli się irytować ściąganymi śmieciami na dysk.
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2010-07-07, 12:34
Krzysiek napisał/a:
Soulo napisał/a:
10 razy dłużej się odpala w porównaniu do wersji 2.0
Nie zauważyłem, by FireFox zamulał na starcie. Wprost przeciwnie
Ja zauważyłam zdecydowanie. Wkurza mnie to, ale przyzwyczaiłam się do ff, więc wolę się poirytować na stracie niż przenosić te miliony zakładek do innej przeglądarki...
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-07-07, 12:53
Ewa, może to właśnie przez te miliony zakładek
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2010-07-07, 13:33
hmm może ale w sumie aż tyle ich nie ma, by AŻ TAK długo się uruchamiało
zrobię test, usunę co niepotrzebne i zobaczę czy coś się zmieni
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
FF się spowolnił przez "zabezpieczenia" nie przez ilość zakładek, od wersji 3.0 nawrzucali jakichś śmieci jako zabezpieczenia i temu sie ff długo odpala. Dodatki też robią swoje de facto. A i Chrome sie pyta przy pierwszym odpaleniu czy przenieść zakładki z FFa do chroma.
Wysłany:
2010-07-08, 11:03
Ja dalej się trzymam tego, że FireFox włącza mi się błyskawicznie, a skoro dodali coś do zabezpieczeń, to znaczy, że to potrzebne ;]
red [Usunięty]
Wysłany:
2010-07-19, 18:12
Zdecydowanie Firefox, jest najszybszy, obsługuje wszystko co potrzebne poprawnie. Zawiera wszystko co potrzebne do pracy z internetem na poziomie przeglądarki. Dużym plusem jest możliwość instalowania dodatków których jest pod dostatkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).