Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Zamknięty przez: Htsz
2013-02-21, 19:45
Autor Wiadomość
kotek
[Usunięty]



  Wysłany:    Jak oddzielić kody menu ?

Jak oddzielić od siebie te dwa kody na blogu:

Kod

<DIV ALIGN="center">
<script type="text/javascript" language="JavaScript1.2">
var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0
var head="display:''"
var folder=''
function expandit(curobj){
folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all[curobj.sourceIndex+1].style
if (folder.display=="none")
folder.display=""
else
folder.display="none"
}
//-->
</script>
<img src="http://img427.imageshack.us/img427/7144/infobrokatowedm5.gif" onClick="expandit(this)">
<span style="display:none;">
<BR><img src=http://i11.photobucket.com/(...skrócone bo nieistotne...)/th_s_u_01_10534_01_02.gif>
<BR>Blog istnieje od 31.10.2006
<BR><img src=http://i11.photobucket.com/(...skrócone bo nieistotne...)/th_s_u_01_10491_01_05.gif>
<BR>Zostaw komcia =]
<p>
<BR> PS. Jak chcesz jakiś obrazek to napisz komcia pod najnowszą notką z numerem obrazka (obrazki w notce) i emailem.



<DIV ALIGN="center">
<script type="text/javascript" language="JavaScript1.2">
var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0
var head="display:''"
var folder=''
function expandit(curobj){
folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all[curobj.sourceIndex+1].style
if (folder.display=="none")
folder.display=""
else
folder.display="none"
}
//-->
</script>
<img src="http://img504.imageshack.us/img504/1275/czasbrokatowyjk8.gif" onClick="expandit(this)">
<span style="display:none;">
<BR><table style="border-collapse: collapse; font-family: comic sans ms;" border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1" height="54" width="76">
<tbody><tr><td align="left" background="http://img440.imageshack.us/img440/3890/beztytuutf8.jpg" valign="bottom"><center>
<font color="black" size="4">
<script type="text/javascript" src="http://www.darmowe-statystyki.com/usluga.dodatek.21"></script>
</font>

<font face="Baby Kruffy, Arial, Helvetica, sans-serif" size="1">
<b><script>writeclock()</script></b> </font></center></td></tr>

</tbody></table>
<BR><img src=http://i11.photobucket.com/(...skrócone bo nieistotne...)/th_s_u_01_10489_01_02.gif>
<BR><table border="1" cellspacing="1" style="border-collapse: collapse; font-family: Verdana; font-size: 10 px" bordercolor="black" background="http://img443.imageshack.us/img443/4923/klaleju0.jpg" width=115 height=115>
<td align="center">
<div style='position:relative; top:2; left:0;'>
<SCRIPT language="JavaScript">
<!--//Begin

monthnames = new Array(
"Styczen",
"Luty",
"Marzec",
"Kwiecien",
"Maj",
"Czerwiec",
"Lipiec",
"Sierpien",
"Wrzesien",
"Pazdziernik",
"Listopad",
"Grudzien");
var linkcount=0;
function addlink(month, day, href) {
var entry = new Array(3);
entry[0] = month;
entry[1] = day;
entry[2] = href;
this[linkcount++] = entry;
}
Array.prototype.addlink = addlink;
linkdays = new Array();
monthdays = new Array(12);
monthdays[0]=31;
monthdays[1]=28;
monthdays[2]=31;
monthdays[3]=30;
monthdays[4]=31;
monthdays[5]=30;
monthdays[6]=31;
monthdays[7]=31;
monthdays[8]=30;
monthdays[9]=31;
monthdays[10]=30;
monthdays[11]=31;
todayDate=new Date();
thisday=todayDate.getDay();
thismonth=todayDate.getMonth();
thisdate=todayDate.getDate();
thisyear=todayDate.getYear();
thisyear = thisyear % 100;
thisyear = ((thisyear < 50) ? (2000 + thisyear) : (1900 + thisyear));
if (((thisyear % 4 == 0)
&& !(thisyear % 100 == 0))
||(thisyear % 400 == 0)) monthdays[1]++;
startspaces=thisdate;
while (startspaces > 7) startspaces-=7;
startspaces = thisday - startspaces + 1;
if (startspaces < 0) startspaces+=7;
document.write("<FONT face='comic sans ms' color='black'>");
document.write("<table border=0 " );
document.write("bordercolor=black style='font-size : 10px; color : black;' cellpadding=0 cellspacing=1>");

document.write("<tr><td colspan=8><center>"
+ monthnames[thismonth] + " " + thisyear
+ "</center></td></tr>");
document.write("<tr>");
document.write("<td align=center><b>N</b></td>")
document.write("<td align=center><b>P </b></td>");
document.write("<td align=center><b>W</td>");
document.write("<td align=center><b>S</td>");
document.write("<td align=center><b>C</td>");
document.write("<td align=center><b>P</td>");
document.write("<td align=center><b>S</td>");
;
document.write("</tr>");
document.write("<tr>");
for (s=0;s<startspaces;s++) {
document.write("<td>^</td>");
}
count=1;
while (count <= monthdays[thismonth]) {
for (b = startspaces;b<7;b++) {
linktrue=false;
document.write("<td>");
for (c=0;c<linkdays.length;c++) {
if (linkdays[c] != null) {
if ((linkdays[c][0]==thismonth + 1) && (linkdays[c][1]==count)) {
document.write("<a href=\"" + linkdays[c][2] + "\">");
linktrue=true;
}
}
}
if (count==thisdate) {
document.write("<B><U>");
}
if (count <= monthdays[thismonth]) {
document.write(count);
}
else {
document.write("*");
}
if (count==thisdate) {
document.write("</B></U>");
}
if (linktrue)
document.write("</a>");
document.write("</td>");
count++;
}
document.write("</tr>");
document.write("<tr>");
startspaces=0;
}
document.write("</table>");
document.write("</FONT>");
// End -->
</SCRIPT>



Chciałabym aby Czas był pod spodem info a nie po klinięciu na info (wszystko na stronie http//normalblog.blog4u.pl )

[ Komentarz dodany przez: moron: 31-10-2006, 17:50 ]
do kodu prosze uzywac znacznikow code - http://forum.blogowicz.info/faq.htm#21
nastepnym razem bedzie warn
 
  podziel się tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Artur 
Ownlog.Klub

Zaproszone osoby: 15
Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 356

Wysłany: 2006-10-31, 17:58   

w jakim sensie rozdzielic?
 
  podziel się tym postem na:
Lukem 
Blogowicz.Friend
Noot noot!


Imię: Łukasz
Pomógł: 89 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Kwi 2006
Posty: 1739
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2006-10-31, 20:56   

może lepiej, jakby to było zilustrowane na stronie... bo widząc goły kod, bez efektu, ciężko się zorientować o co chodzi...
______________________________________________________
:szok:

But we never gonna survive unless we get a little crazy...
 
  podziel się tym postem na:
kotek
[Usunięty]



Wysłany: 2006-11-01, 08:08   

www.normalblog.blog4u.pl
 
  podziel się tym postem na:
Artur 
Ownlog.Klub

Zaproszone osoby: 15
Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 356

Wysłany: 2006-11-01, 12:30   

dalej nie wiem o co chodzi
 
  podziel się tym postem na:
kotek
[Usunięty]



Wysłany: 2006-11-01, 15:53   

chodzi mi o to że gdy te kody na moim blogu www.normalblog.blog4u.pl wsyskakuje w menu-info i po kliknięciu na info pojawia się rozwinięta lista i kolejny kod czas,a ja chciałabym to jakoś zmienić żeby czas był pod spodem info a nie pokliknięciu na info
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8943
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2006-11-01, 19:16   

i nikt nie wpadł o co chodzi ^^ :yay: ?

proste :) nasza koleżanka w potrzebie zapomniała o zamykaniu znaczników ;)

po:

Kod

(obrazki w notce) i emailem.
dodaj

Kod

</div>


i po:

Kod

// End -->
</SCRIPT>
też ;)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
kotek
[Usunięty]



Wysłany: 2006-11-02, 16:10   

dzieki :super:

[ Dodano: 02-11-2006, 16:21 ]
Wpisałam kończowy kod i nic bez zmian
:/ :| :(

[ Dodano: 02-11-2006, 16:29 ]
Może dało by rade napisać ten kod od nowa i poprawić błędy ? Chciałabym żeby to była ta rozwijana lista z obrazkiem taka jak na blogu moim blogu www.normalblog.blog4u.pl i żeby było tak że te kody będą oddzielone no żeby czas był pod info ale nie po kliknięciu na info
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8943
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2006-11-02, 19:42   

kotek napisał/a:

Może dało by rade napisać ten kod od nowa i poprawić błędy ? Chciałabym żeby to była ta rozwijana lista z obrazkiem taka jak na blogu moim blogu www.normalblog.blog4u.pl i żeby było tak że te kody będą oddzielone no żeby czas był pod info ale nie po kliknięciu na info
kod podany przeze mnie w innym poście był poprawiany przed wklejeniem na forum. To ty wklejając go na bloga o czymś zapomniałaś... wkońcu cały powyższy temat się wokół tego obraca, że przegapiłaś zamknięcie znacznika.

polecam stopniowe dodawanie elementów rozwijanej listy. wklej od nowa szablon, i po kolei kody zamieniając tekst na obrazek jak podałem tutaj, pamiętaj o tym aby każde menu rozpoczynające się od <div> kończyło się </div> potem wklej w nie dodatki i dodaj kolejne (po znaczniku </div>) postępując analogicznie.

jak chcesz żeby na końcu jakieś elementy znalazły się już pod obrazkowym menu (a nie wewnątrz - widocznie po kliknięciu) dodaj je także po ostatnim znaczniku </div>
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
kotek
[Usunięty]



Wysłany: 2006-11-03, 13:20   

oki sory za kłopot :]
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8943
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2006-11-03, 13:21   

kotek napisał/a:

sory za kłopot
kłopot to miałaś Ty, a my jestesmy tutaj żeby ci w nim pomóc ;)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegóły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegóły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2020 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony wordpress
kod zniżkowy -10% za licencję
w koszyku wpisz: Blogowicz
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz