Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-02-16, 12:56
z jakiego programu graficznego korzystasz?
jeżeli photoshop, to proponuję pobawić się warstwami kolorystycznymi (dodajesz warstwę, wylewasz na nią jeden kolor i ustawiasz mieszanie) albo też zajrzyj tutaj: http://search.deviantart....h%20age_scale:5
tutaj masz zbiór różnych akcji (masa kolorystycznych) do programu. niektóre są bardzo podobne do tego, co chcesz uzyskać.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
antyteza [Usunięty]
Wysłany:
2008-02-16, 14:19
Tak, z photoshopu. Kiedyś bawiłam się z tymi warstwami, kolorem selektywnym etc., etc., ale z czasem wyszło się z wprawy. Cóż, chyba będę zmuszona pomęczyć się trochę z odświeżaniem pamięci. ;)
Chociaż te akcje, które podałaś, wyglądają całkiem fajnie. Wrzuciłam je do folderu, ale mam jeszcze jedno pytanie... jak z nich skorzystać? :D
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-02-16, 15:02
antyteza napisał/a:
jak z nich skorzystać?
W Photoshopie masz taką zakładkę co się nazywa właśnie "actions". Z tamtej zakładki ładujesz sobie wybraną akcję a potem naciskasz ten trójkącik "play"... I wziuuuuum... Wszystko Ci się samo robi .
antyteza [Usunięty]
Wysłany:
2008-02-16, 15:59
Zzielona napisał/a:
W Photoshopie masz taką zakładkę co się nazywa właśnie actions. Z tamtej zakładki ładujesz sobie wybraną akcję a potem naciskasz ten trójkącik play... I wziuuuuum... Wszystko Ci się samo robi :D.
Ta zakładka jest na panelu? To już chyba nie te lata, bo przyglądam się i przyglądam, i za cholerę nie mogę jej znaleźć...
BTW w wersji polskiej nazywa się to "akcje"?
Ok, już do tego doszłam. Dzięki wszystkim za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).