od lat mam w planie ruszyć grafikę wektorową, ale każdy kto zaczynał od programów typu photoshop i później próbował nauczyć się np. corela zrozumie moje opory
Imię: Kacper Pomógł: 3 razy Dołączył/a: 25 Sty 2013 Posty: 229 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-01-26, 20:31
To ja mam Basia odwrotnie. Najpierw wychowałem się na grafice wektorowej a później photoshopa nie kumałem. Corel jeszcze w wersji 6, teraz jest chyba 15
Czy to prosty obrazek do posta na blogu, czy bardziej skomplikowana przeróbka, dla mnie niezastąpionym programem jest GIMP. Może dla tego, że używam go od początku i niektóre jego funkcję odnajduję już z zamkniętymi oczami. Świetnie się spisuje, nawet w wersji podstawowej (nie używam żadnych wtyczek czy rozszerzeń).
Po za tym jakiś czas temu znalazłem ciekawy edytor internetowy befunky.com.
Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-12, 22:22
Zaczynałam od corela... a teraz nie mogę sięrozstać z Adobe. Illustrator, Photoshop, Dreamweawer, Indesign i trochę After Effects. Ale ja mam bzika. Kocham to i już. )
Ja się bawię photoshopem cs4 w domu, cs5 w pracy.
Dodatkowo lightroom, fajnie i szybko można obrobić zdjęcia prosto z aparatu, bez zbytniej ingerencji w ich wygląd.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).