Imię: Artur
Dołączył/a: 13 Gru 2012 Posty: 22 Miasto: Toruń
Wysłany:
2012-12-14, 20:27[PHOTOSHOP] Jak zrobić animacje
Jak zrobić animacje w photoshopie .
Na wcześniej przygotowanym tle tak jak u mnie otwieramy nową warstwę : (kliknij w obrazek aby powiększyć)
Na tej nowej warstwie otwieramy przyrząd TEKST i piszemy narazie tylko jedną literę w tym przypadku jest to P .
Następnie otwieramy OKNO>ANIMACJA i pojawi nam się na dole takie coś co zaznaczyłem strzałką . Po czym przesuwamy strzałkami na klawiaturze to P w dół tak kawałek tylko i naciskamy to co zaznaczyłem w kółku na czerwono, pojawi nam się nowe okno w tej zakładce animacji i dalej lecimy z tym P strzałkami w dół i tak powtarzamy aż dojdzie do dołu.
Teraz ważne otwieramy NOWĄ WARSTWĘ i piszemy na niej O i powtarzamy czynności ze strzałkami otwierając co chwile nowe klatki ( to zaznaczone wcześniej przeze mnie na czerwono!) i jedziemy tak z każdą literą Można wstawić tak dowolny element ja wstawiłem akurat orła .
Wtedy dajemy strzałkami w bok żeby efekt był że niby biegnie:)
Potem wciskamy SHIFT+CTRL+ALT+S i zapisujemy nasze dzieło jako gifa
Efekt końcowy wygląda tak :
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).