Najfajniejsze w tym jest to że możesz wejść między jakimiś zajęciami czy to domowymi czy też szkolnymi i coś sobie przypomnieć, utrwalić albo nauczyć, a potem robić dalej inne rzeczy
______________________________________________________ Jestem nowicjuszem. Mój blog dopiero się kształtuje i uczę się z niego korzystać, ale zapraszam! http://thewhalestudio.blogspot.com/
Imię: Patrycja
Wysłany:
2016-05-23, 13:23
Korepetycje to świetna sprawa, ale tylko z nauczycielem, który zna się na metodach nauczania a nie po prostu zna język. Polecam lekcje całkowicie w danym języku, tylko wyjątkowe wtrącenia w języku polskim, bo to najszybsza metoda uczenia. Kojarzenie obrazowe, piosenki, filmy. Taki nauczyciel może zdziałać wiele i poprawić o kilka poziomów umiejętności językowe ucznia.
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2016-05-23, 21:35
Korepetycje w sensie stricte nigdy nie były mi potrzebne. Za to w technikum chodziłam na kurs językowy, który prowadził genialny native speaker z Kanady. Jednak ja zawsze wolałam uczyć się sama i twierdzę że kompetencje językowe najlepiej szlifować na tekstach piosenek i nietłumaczonych grach. Najlepiej takich, gdzie jest podkład głosowy i napisy jednocześnie. Solid Snake uczy i bawi .
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Chodziłam, gdy przygotowywałam się do testu gimnazjalnego, później już nie. Angielski nigdy nie sprawiał mi większych trudności, ale chciałam być przygotowana do egzaminów. Korepetycje w większości pomogły mi właśnie przy gramatyce. Teraz jestem już po maturze.
Chodziłam na korepetycje językowe niemalże przez wszystkie lata nauki - począwszy od podstawówki, aż do teraz, czyli liceum. Korepetycje to fajna sprawa o ile ma się dobrego korepetytora. Miałam okazję trafiać na przeróżnych ludzi, jednak dopiero w liceum znalazłam dwóch korepetytorów (z francuskiego i angielskiego), którzy znakomicie potrafili przekazać wiedzę.
Nigdy nie chodziłam na korepetycje. Szczególnie w kwestii języków obcych. Wolę spędzić trochę czasu z językiem i go zrozumieć samodzielnie, metodą prób i błędów.
______________________________________________________ When I think I'm going deep
I'm really going hollow
I can see a newborn me
Emerging from the bottom — Angra, Newborn Me
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).