Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2008-08-29, 21:41
Zadania domowe mogą być byle nie dużo. Np baba z matmy nie dość że zada trzy zadania to jeszcze po dziesięć przykładów w każdym i jak tu odpocząć po szkole;p
Ale czasami jest też tak że jakiś uczeń wkłada w zadanie dużo serca i dostanie marną ocenę, tak np było w przypadku mojej (byłej) koleżanki. NA fizykę mieliśmy napisać jakiś referat na temat ważnych odkryć XX wieku. Ja napisałam to w 2-3 godziny, a koleżanka siedziała nad tym ze trzy wieczory. I potem w szkole okazało się że ona miała 5-6 stron tego wypracowania, a ja... zapomniałam go wziąć z domu. Więc na szybko na WOKu napisałam byle jak ogólnikowo, miałam tylko jedną datę. I wyszło mi półtora strony a4. W końcu fizyczka sprawdziła i co sie okazało? Ja miałam +5 a koleżanka ledwo 4. Od razu poleciała do psorki i usłyszała "liczy sie jakość nie ilość".
Na jej miejscu też bym była zła, ale że jej teraz bardzo nie lubie to dobrze jej tak
Pozdrawiam
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-08-29, 22:41
zadania domowe... robię je rzadko w domu, głównie na przerwie. np. Za interpretację wiersza napisana na parapecie dostałem 5, zadanie z chemii napisane na kolanie sprawiło, że p. R. nie miała do czego się przyczepić przy sprawdzaniu, to samo z angielskim itp.
Jestem do tego przyzwyczajony już od podstawówki.
Uczyć się też nie uczę za wiele zawsze z ok. 4h, dzień przez kartkówkami testami, czy sprawdzianami (Często nawet tylko przeczytam temat). Regularności brak.
Jaki jest tego wynik?
Na świadectwie z 1 LO brak jest trój i dwój, jest są za to czwórki, trochę piatek i jedna szóstka (ale to z religii ).
Praca domowa jako poprawienie wyników w nauce w moim przypadku się nie sprawdza
Ale.. hm... prace domowe są by uczniowie nie żyli tylko powietrzem i po to by można było powiedzieć, że uczniowie polscy są bardziej wykształceni niż uczniowie uczący się w systemie amerykańskim
Gdyby nie prace domowe z polskiego zadawane w podstawówce byłbym analfabetą
(Czy mówiłem że do tej pory nie umiem całej tabliczki mnożenia?)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).