Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-06-09, 03:18 Blogi kulinarne vs. Książki kucharskie
|
|
|
Od niedawna grzebię sobie w bloxie i zaglądnąłem tam ostatnio do rankingu top1000. Okazało się, że najpopularniejszym blogiem nie jest "piecyk" a blog kulinarny. Także w pierwszej 100 jest ich całkiem sporo. Czyżby blogi z wypiekami, zdrowym żarciem, kuchnią wegetariańską, egzotyczną itp. przezywały właśnie swój boom?
Takie blogi to oczywiście nie jest nowość, ale nie sądziłem, że jest to robione, aż na taką skalę. Sam niedawno przygotowywałem szablon na takiego bloxa a we wrześniu 2009 pisaliśmy na forum o blogu, który reklamował się na billboardzie - i też należy do tej kategorii.
Najpopularniejszym blogiem na bloxie jest "Moje wypieki", ranking znajdziecie tutaj http://www.blox.pl/html?p...age=readWebLogs
W pierwszej 50tce naliczyłem ich przynajmniej 10. Ciężko mi się odnieść do innych serwisów blogowych, mało który prowadzi ranking.. np. na ownlogu blogów kulinarnych nie spotykam.
Wiadomo, że każdy chce się pochwalić tym co umie upichcić, ale jednak trzeba też sobą widza zaciekawić...
Jakie są wasze źródła przepisów? korzystacie z tradycyjnych książek, przepisów babć czy właśnie stron lub blogów kulinarnych? jeżeli są to właśnie blogi to napiszcie co spowodowało, że dany blog zyskał waszą sympatię - dobre przepisy, rekomendacje w sieci, przypadek?. Czy zdjęcia (jakość, prezentowanie obiektu) zamieszczane na takich blogach mają dla was znaczenie?
Dobrze, że powstają takie blogi? Jeżeli was nie przekonują to co jest tego powodem? Jak rozpoznać dobrego bloga kulinarnego?
Gdzie najczęściej trafiacie poszukując przepisów w sieci (serwis internetowy z przepisami, prywatna strona, blog)?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|