Jeśli książka, to raczej ta papierowa. Wiadomo, nawet najlepsze technologie nie zastąpią przyjemnego ciężaru tomiszcza lub jego zapachu. Niemniej, ebooki i mbooki również nie są złe, ze względu na ich mobilność
Podpisuję się pod tym.
Ebooki mnie od siebie odrzucają. Raz, że nie mam czytnika i tabletu więc zostaje czytanie na komputerze/telefonie, co nie jest zbyt wygodne. Dwa, że przy każdym otwarciu ebooka muszę szukać miejsca, w którym skończyłem czytać, bo przecież nie użyję zakładki. No a trzy to to, co napisał yep. Może to dziwne, ale uwielbiam przynieść do domu świeżo zakupioną książkę i delektować się jej zapachem. No i na koniec minusem ebooków jest to, że komputera nie zabiorę ze sobą do tego jednego z miejsc, gdzie niektórzy lubią w spokoju pomedytować i poczytać dobrą książkę
Dwa, że przy każdym otwarciu ebooka muszę szukać miejsca, w którym skończyłem czytać (...) No i na koniec minusem ebooków jest to, że komputera nie zabiorę ze sobą do tego jednego z miejsc, gdzie niektórzy lubią w spokoju pomedytować i poczytać dobrą książkę
Te dwa problemy rozwiązuje czytnik (ale kompa zdarza mi się też tam brać )
Cóż, swego czasu nienawidziłem e-booku i od razu mnie odrzucało kiedy miałem się zabrać za ich czytanie.
Za to ostatnimi czasy pochłaniam je, ze względu na to że w internecie są one łatwo dostępne i dużo książek o tematyce samorozwojowej jest wydawana tylko w takiej formie. I nie, oczy mnie od czytania e-booków nie bolą, choć i tak zawsze będę stał za tradycyjną książką w grubej okładce
______________________________________________________ Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się
Na pewno książki tradycyjne mają w sobie “ coś “ co sprawia, że niektórzy nie mogą się przekonać do innej formy . Na szczęście rynek czytników i ebooków tak się rozwinął, że czytanie książek w wersji elektronicznej jest łatwe i przyjemne. Ale oczywiście ile osób tyle zdań Jak dla nas, warto spróbować przeczytać jakąś książkę na czytniku i wtedy zdecydować co jest dla mnie lepsze
Powiem tak - byłam wielką przeciwniczką e-booków i czytników. Na 18 brat chciał mi kupić czytnik, powiedziałam, że nie chcę tego narzędzia diabła Cały czas powtarzałam, że książki tradycyjne są lepsze, mają w sobie duszę itd.
Okazało się, że dobrze zrobiłam odmawiając bratu. Od chrzestnej dostałam m.in. Kindelka Touch. Zakochałam się. to była miłość od pierwszego wejrzenia! Całkowicie przekonałam się do e-booków. Wcześniej jak dostawałam jakieś do recenzji i musiałam czytać je na ekranie komputera, dostawałam szału. Teraz? Zaoszczędziłam mnóstwo pieniędzy, ściągam sobie książki w oryginale. Oczy mnie nie bolą, jak nie znam jakiegoś słowa z łatwością mogę w słowniku ang-ang sprawdzić jego znaczenie. Strony wyglądają jak papier, a co najlepsze (pomijając fakt, że tyle kasy zaoszczędziłam) jak gdzieś wyjeżdżam nie muszę brać 10 grubych i ciężkich książek - wystarczy czytnik.
To prawda, czytnik idealnie sprawdza się w podróży- jest lekki i poręczny, a zawiera w sobie całą naszą bibliotekę. Według nas jest więcej takich osób jak ty, które najpierw zapierały się rękoma i nogami przed czytnikiem,a teraz nie mogą bez niego żyć. Świadczą o tym chociażby najnowsze badania I mamy nadzieję,że liczba takich czytelników będzie rosnąć
Nie posiadam czytnika, a nie przepadam za czytaniem na laptopie, dlatego dość rzadko sięgam po e-booki. Jednak pewnie niebawem zainwestuję w czytnik i przypuszczam, że polubię e-booki, chociaż tak czy siak - wersje papierowe będą na pierwszym miejscu.
@adorable, czytania na e-czytniku i na laptopie nie ma co porównywać Na czytniku jest o wiele wygodniej, na pewno będziesz zadowolona Bardzo nas cieszy, że tak optymistycznie podchodzisz do tematu e-booków, a nawet masz zamiar zacząć z nich korzystać Czytnik już wypatrzony? Pochwal się jaki
Virtualo, jak masz ochotę na reklamę to na górze forum jest boks, w którym można wykupić banner nawet na trzy miesiące. Skończ proszę te podchody, bo po pierwsze: to na 100% nie jest przypadek, że nazwa konta jest taka sama jak strony z ebookami, po drugie: "nas" świadczy o koncie grupowym, po trzecie: to jedyny wątek, który śledzisz. Nie lubimy marketingu szemranego i zwalczamy go.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie chcemy, aby nasze wypowiedzi były odbierane jako reklama. Jako oficjalny profil księgarni Virtualo, chcemy służyć użytkownikom pomocną dłonią. Doradzić w kwestii czytników czy ebooków. Nie mamy złych zamiarów, chcemy tylko być blisko czytelników, tak aby móc poznać ich gusta, oczekiwania a także uwagi, również dotyczące naszej księgarni.
Mam czytnik Kindle i jest idealny do czytania w innym języku - wystarczy najechać kursorem i pokazuje znaczenie słowa ze słownika, nie trzeba przerywać czytania, świetne rozwiązanie dla uczących się
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).