Ja to czytam wszystko co mi w moje klejące się do książek łapki wpadnie. Ale najbardziej lubię Pottera, Tolkiena (moja największa miłość i schiza jednocześnie ) i książki historyczne (4 razy przerobiłam całą Trylogię Sienkiewicza).
Za to nienawidzę wprost pana Żeromskiego i Prusa. Chociaż "Faraona" tego drugiego połknęłam wręcz. Ale "Lalkę" męczyłam chyba dwa miesiące albo coś kole tego.
PS. Georgiana, kocham Cię... Nie zapomnij o Wię Wiórze XD
Artur// P.S. To jest temat o ksiązkach, czy mi sie zdaje, że peirwszy post powinien być napisany tutaj [click]
Inez [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-19, 19:35
Ja uwielbiam książki psychologiczne i erotyczne Lubię też wszelkiego rodzaju poradniki
Jednak moim ukochanym pisarzem jest Paulo Coelho !!! Jestem właśnie na etapie czytania każdej z jego książek. Oczywiście nie naraz Kończe czytać jedną i zaczynam następną
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-20, 09:26
heh, Paulo Coelho.. mój stary jest zamiłowanym fanem ;} posiadam w domu całą jego bibliografię... i zabieram się za nią w te wakacje. (pielgrzyma jakoś pod koniec poprzednich przeczytałam ;p)
Sylwia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-20, 22:41
Też mam jego kilka książek ale jeszcze nie czytałam skoro chwalicie to przeczytam
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-22, 17:03
hm, dzis zaczelam 'weronika postanawia umrzeć'.. dopiero niecałe 100 stron a juz mnie uderzyla ta ksiazka...fragmentami jak wyjeta z moich wlasnych doswiadczen/zycia...
Inez [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-22, 17:12
No Paulo jest genialny Ja dzisiaj wyporzyczyłam jego trzy kolejne książki i zabieram się za czytanie
madziana [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-22, 18:32
Coelho jest dobrym pisarzem. Sama mam wszystkie jego ksiązki, do wielu wielu wracam chętnie (Na brzegu rzeki Piedry i Piatej Góry, które są naparwde genialne - polecam). Ale ostatnio nie fascynuje mnie on tak jak kiedyś - jego cytaty i ogólnie o pisarzu jest pełno w świecie komerchy - a nie wszystko da się sprzedać.
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-06-22, 20:03
Jeżeli chodzi o Sienkiewicza, to "Quo Vadis" i " W Pustyni i w Puszczy" należą do książek które bardzo mnie znudziły. A trylogia... TRYLOGIA BYŁA BOSKA. Wprawdzie został mi jescze "Pan Wołodyjowski", ale mam co do niego dobre przeczucia
Ja też Cię kocham Wię - Wiórku :*:*:*
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Wiewiór [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-26, 10:08
Henryk Sienkiewicz jest boski. Za to Żeromskiego nie trawię, tak samo Orzeszkowej... Prusa jedyne co mi się podobało to "Faraon"... A czyje były "Syzyfowe prace"? Bo nie pamiętam teraz, a książka mi się spodobała i ją zrozumiałam dopiero po drugim przeczytaniu ^^ Kto czytał "Małego Księcia"? :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-06-26, 11:43
A ja niecierpie praktycznie kazdego polskiego pisarza. Nie wiem czemu ale ziewalam przy kazdej ksiazce z listy lektur na jezyku polskim.
Spodobalo mi sie tylko kilka pozycji, miedzy innymi Wladca Pierscieni. Mam teraz 3 tomy w wersji oryginalnej, ale nie mam czasu przeczytac bo musze czytac co innego
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wiewiór [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-26, 12:32
Na mnie to się ludzie dziwnie patrzą, jak rzucę, że lubię Sienkiewicza. A wiele osób to się po czole stuka, że jestem na głowę chora No i dobrze XD Czytał ktoś Clive'a Cusslera książki? :>
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).