Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Przesunięty przez: Artur
2006-11-01, 20:18
Autor Wiadomość
moron 
Administrator
Forum God

Pomogła: 10 razy
Miasto: litwini wracali?

Wysłany: 2006-06-19, 12:45   

a ja teraz poluje na serie "krag walki" A. Piersa (napisal np "pamiec absolutna" - w ekranizacji zagral szwarceneger :D )

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Wiewiór
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-19, 17:21   

Ja to czytam wszystko co mi w moje klejące się do książek łapki wpadnie. Ale najbardziej lubię Pottera, Tolkiena (moja największa miłość i schiza jednocześnie :D ) i książki historyczne (4 razy przerobiłam całą Trylogię Sienkiewicza).
Za to nienawidzę wprost pana Żeromskiego i Prusa. Chociaż "Faraona" tego drugiego połknęłam wręcz. Ale "Lalkę" męczyłam chyba dwa miesiące albo coś kole tego.

PS. Georgiana, kocham Cię... :D Nie zapomnij o Wię Wiórze XD

Artur// P.S. To jest temat o ksiązkach, czy mi sie zdaje, że peirwszy post powinien być napisany tutaj [click]

Inez
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-19, 19:35   

Ja uwielbiam książki psychologiczne i erotyczne :P Lubię też wszelkiego rodzaju poradniki :hyhy: :wstyd:

Jednak moim ukochanym pisarzem jest Paulo Coelho !!! :) Jestem właśnie na etapie czytania każdej z jego książek. Oczywiście nie naraz :zdziwko: Kończe czytać jedną i zaczynam następną :]

N`talia
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-20, 09:26   

heh, Paulo Coelho.. mój stary jest zamiłowanym fanem ;} posiadam w domu całą jego bibliografię... i zabieram się za nią w te wakacje. (pielgrzyma jakoś pod koniec poprzednich przeczytałam ;p)

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-20, 22:41   

Też mam jego kilka książek ale jeszcze nie czytałam :P skoro chwalicie to przeczytam :)

N`talia
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-22, 17:03   

hm, dzis zaczelam 'weronika postanawia umrzeć'.. dopiero niecałe 100 stron a juz mnie uderzyla ta ksiazka...fragmentami jak wyjeta z moich wlasnych doswiadczen/zycia...

Inez
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-22, 17:12   

No Paulo jest genialny :hyhy: Ja dzisiaj wyporzyczyłam jego trzy kolejne książki i zabieram się za czytanie :]

madziana
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-22, 18:32   

Coelho jest dobrym pisarzem. Sama mam wszystkie jego ksiązki, do wielu wielu wracam chętnie (Na brzegu rzeki Piedry i Piatej Góry, które są naparwde genialne - polecam). Ale ostatnio nie fascynuje mnie on tak jak kiedyś - jego cytaty i ogólnie o pisarzu jest pełno w świecie komerchy - a nie wszystko da się sprzedać.

Kamila 
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Miasto: Waldenburg

Wysłany: 2006-06-22, 20:03   

Jeżeli chodzi o Sienkiewicza, to "Quo Vadis" i " W Pustyni i w Puszczy" należą do książek które bardzo mnie znudziły. A trylogia... TRYLOGIA BYŁA BOSKA. Wprawdzie został mi jescze "Pan Wołodyjowski", ale mam co do niego dobre przeczucia :)

Ja też Cię kocham Wię - Wiórku :*:*:*

Wiewiór
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-26, 10:08   

Henryk Sienkiewicz jest boski. Za to Żeromskiego nie trawię, tak samo Orzeszkowej... Prusa jedyne co mi się podobało to "Faraon"... A czyje były "Syzyfowe prace"? Bo nie pamiętam teraz, a książka mi się spodobała i ją zrozumiałam dopiero po drugim przeczytaniu ^^ Kto czytał "Małego Księcia"? :>

Frozen Lust 
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 14 razy

Wysłany: 2006-06-26, 11:43   

A ja niecierpie praktycznie kazdego polskiego pisarza. Nie wiem czemu ale ziewalam przy kazdej ksiazce z listy lektur na jezyku polskim.
Spodobalo mi sie tylko kilka pozycji, miedzy innymi Wladca Pierscieni. Mam teraz 3 tomy w wersji oryginalnej, ale nie mam czasu przeczytac bo musze czytac co innego :/

Wiewiór
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-26, 12:32   

Na mnie to się ludzie dziwnie patrzą, jak rzucę, że lubię Sienkiewicza. A wiele osób to się po czole stuka, że jestem na głowę chora :hyhy: No i dobrze XD Czytał ktoś Clive'a Cusslera książki? :>

::
Odpowiedz do tematu