Teraz głównie polityczne, jakieś dzienniki, autobiografie i inne materiały do pracy lic. Prócz tego lubię dramaty i romansidła oczywiście, ale nie pogardze fantastyką i kryminałem bo od nich zaczynałam czytać na szersza skalę:)
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
wszystko, co obraca się w tematyce wampirów, nieumarłych, aniołów, demonów i innych nadprzyrodzonych stworzeń. swoją drogą, właśnie skojarzyłam, że nigdy nie widziałam jeszcze żadnej książki o apokalipsie zombie...
wszystko, co obraca się w tematyce wampirów, nieumarłych, aniołów, demonów i innych nadprzyrodzonych stworzeń. swoją drogą, właśnie skojarzyłam, że nigdy nie widziałam jeszcze żadnej książki o apokalipsie zombie...
"Angelologia" o Aniołach mnie sie podobała
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
bardzo fajne książki - dla tych co lubią kryminały, pisała Agatha Christie, uwielbiam jej książki, przeczytałam chyba większość, choć muszę szczerze powiedzieć, iż moim ulubionym "detektywem" z powieści Christie nie jest Herkules Poirot, lecz Panna Marple oraz Tommy i Tuppence
ja uwielbiam fantasy: tolkien, herbert, pratchet ...
azakarsan WordPress.Klub
Wysłany:
2012-08-22, 13:50
Kocham czytać książki!
Ziemiański, Sapkowski, Kossakowska - to moi ulubieni polscy autorzy. Jak widać fantasy dominuje. Ulubiona książka/seria polskiego autora to Achaja (trylogia) Ziemiańskiego.
Z zagranicznych autorów lubię Salvatore (fantasy); Tolkien; Coben (kryminały i podobne temu); Feist (fantasy); Clavell (hmm przygodowe chyba) i May (Winnetou!)
Zaś ostatnio dorwałem się do jakieś serii Roberta Silverberg'a: Kroniki Majipooru. Generalnie saga jest przeciętna, monotonne opisy trochę psują książkę, a i akcja słabo się zapętla. Jednak dla kogoś kto lubi fantasy warto zapoznać się z inną wizją świata
Ja przeczytałem ostatnio BLOGERA Tomka Tomczyka vel Kominka sławnego na całą Polskę i ostatnio NY. Książka ujmuje przede wszystkim podejściem do osiągania celów i marzeń. Oczywiście na wszystko potrzebna jest kasa, narzędziem do jej zarabiania jest właśnie blog, ale to bardzo mocno motywujący do działania tekst jest największą wartością tej książki. Tak naprawdę ta książka jest dla każdego, kto z jakiegokolwiek powodu stracił sens i wiarę w to co robił. Nie wiem na ile ten zabieg był zamierzony, ale nawet jeśli Kominkowi wyszło przypadkiem, to tylko gratulować. Książka o samym tylko blogowaniu byłaby jednym z wielu poradników, choć napisana inaczej, na luzie i bez ściemy. A Bloger to o wiele więcej niż porady pani Krysi.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).