Ja najbardziej lubię thrillery, ewentualnie kryminały i fantasy - ale to już na dalszym miejscu.
Nie zamykam się na jeden gatunek, ale książka musi mnie naprawdę zainteresować, żebym po nią sięgnęła
Przede wszystkim czytam książki fantasy. Bez nich nie wyobrażam sobie życia. Poza tym kocham kryminały, lubię książki przygodowe, thillery. Uwielbiam potterowskie FF, głównie z fanfiction.net. Nie tyknę się za to horrorów i książek historycznych.
Zaś jeśli chodzi o autorów, ostatnio jestem ślepo zakochana w Trudi Canavan, polecam jej twórczość wszystkim wielbicielom książek wielostronnicowych.
Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył/a: 18 Lis 2013 Posty: 137 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2013-11-20, 01:45
Głównie historyczne - naukowe i popularnonaukowe. Czasem sięgnę również po fantastykę lub sf. Swego czasu przeczytałem "całego" Verne'a i Buchheima, do dziś mam do nich wielki sentyment.
Najbardziej lubię fantastykę pod każdą postacią (szczególnie science fiction, dobre fantasy, antyutopie, dystopie, steampunk), ale też kryminały i powieści obyczajowe. Od kilku miesięcy zabrałam się również za czytanie przeróżnych biografii i autobiografii - niepotrzebnie odwracałam się plecami do tego typu książek.
Miłość z dzieciństwa - "Ania z Zielonego Wzgórza" później był Harry Potter
Teraz moją ukochaną książką na zawsze pozostanie "Dziewczyna z Pomarańczami", lubię kryminały Agathy Christie, swego czasu zachwycałam się książkami Dana Browna, choć nie miałam jeszcze czasu przeczytać najnowszej.
Ostatnio czytałam książki Anny Ficner-Ogonowskiej - dość grube tomy, ale bardzo wciągająca, lekka, babska lektura
Właściwie to czytam wszystko Obyczajowe, romanse, biografie, podróżnicze, dreszczowce etc. Nie przepadam tylko za fantastyką. Ostatnio bardzo dużo czytam poradników o tym, jak nauczyć się języka obcego ze względu na moje studia i bloga, którego piszę
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).