Głównie non-fiction. Książki naukowe, popularnonaukowe, publicystyczne i poradniki. Co do tematyki - kiedyś była to głównie polityka, ekonomia, filozofia, historia, a dziś psychologia, relacje międzyludzkie, rozwój osobisty.
Wiek: 31 Dołączył/a: 02 Maj 2016 Posty: 31 Miasto: Tarnów
Wysłany:
2016-07-02, 20:21
Praktycznie wszystko co mi w dłonie wpadnie. Głównie jakaś szeroko pojęta obyczajówka, czy rzeczy z zakładek literatura piękna. Najbardziej jaram się Bukowskim, Kunderą i Murakamim.
KaryB Blogger.Klub
Wysłany:
2016-07-18, 08:03
Jestem nałogowym czytaczem Uwielbiam zwłaszcza kryminały i thrillery. Zwłaszcza niemieckie i skandynawskie, choć z przyjemnością stwierdzam, że i na naszym rodzimym rynku pojawiło się kilku dobrych autorów.
Zazwyczaj czytam/słucham (w drodze do i z pracy) kilka książek na raz, stąd ten rozrzut.
Kocham książki psychologiczne na zasadzie czegoś w rodzaju poradnika czy podręcznika. Nigdy nie przepadałam za książkami fantasy ale ostatnio znalazłam przypadkiem cudowną serię "Morze Drzazg".
ulaMM
Wysłany:
2017-01-30, 14:07
fantastyka - uwielbiam polskich autorów
oraz sporo branżowych - od motywacji, po samorozwój, e-biznesy czy nieruchomości
Nie lubię horrorów
Nie czytam kryminałów
Imię: Seweryn
Dołączył/a: 04 Sie 2014 Posty: 8 Miasto: Gliwice
Wysłany:
2017-02-20, 19:47
Każdy autor potrafiący stworzyć niezwykłą intrygę w specyficznym klimacie, do którego chce się wracać, przykładowo: Murakami: "Kroniki ptaka nakręcacza", "Koniec świata i hard-boiled wonderland",Thomas Tryon: "Pan żniw", Donna Tartt: "Tajemna historia", Scarlett Thomas: "Koniec pana Y".
Moim ulubionym gatunkiem jest zdecydowanie literatura fantasy. Jako, że jestem marzycielem, uwielbiam wszystko, co wiąże się z fikcją, ale to właśnie w tego typu książkach gustuję najbardziej. Odkąd tylko przeczytałem swoją pierwszą powieść fantasy, wciągnąłem się w te wyimaginowane światy, magię, dziwaczne rasy i ich obyczaje, a także nierzadko świetne historie. Mało tego - bardzo często takie książki zawierają ukryte między rozdziałami głębsze myśli, z których uważny czytelnik wyciągnie ważne wnioski. Do moich ulubionych powieści fantasy należą "Harry Potter", "Kroniki Świata Wynurzonego", "Hobbit" i "Wiedźmin".
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).