Ostatnimi czasy najchętniej sięgam po kryminały i brytyjską klasykę, ale generalnie czytam wszystko. No, może prawie wszystko, nie lubię i nie czytuję poradników.
Imię: Justyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 07 Maj 2015 Posty: 72 Miasto: Poznań
Wysłany:
2017-04-05, 20:25
Ostatnio przeczytałam całkiem śmieszną książkę, pełną ironii i absurdu, czyli coś akurat dla mnie. Nazywa się to dziełko 'Wilt", a autorem jest Tom Sharpe.
Książki? Wspomnienie jedynie... Juz dla mnie niedostępne jest żywe słowo zamknięte w pachnących drukiem okładkach Pozostał mi tylko monitor, na którym widzę JESZCZE tekst. Ulubieni autorzy to Szołochow, Milne, Dostojewski, Chmielewska i Pratchett. Że starocie? No cóż! Ja też podpadam pod tą kategorię
Najchętniej literaturę faktu i prasę. Rzadko przemawia do mnie fikcja, beletrystyka, po prostu tego nie czuję. Lubię czuć w książce pełen autentyzm. Moja biblioteka to w dużej mierze Kapuściński, Jagielski i inni polscy reportażyści. No i sama popełniłam w życiu trochę tekstów reportażowych.
______________________________________________________ http://dekozdrowia.pl - blog o miłości do zdrowego stylu życia
Z tą autentycznością w literaturze faktu to różnie bywa. Kilka lat temu ukazała się książka Artura Domosławskiego "Kapuściński non-fiction" w której autor dowodził, że mistrz Kapuściński mocno sciemniał. Skończyło się wielką awantura i procesem.
Fantastyka, science-fiction... mam też masę książek o Japonii, wręcz małą biblioteczkę, ale jeszcze nie dałam rady przebrnąć przez wszystko. Teraz wkręciłam się w Koreę Południową. Jest niewiele pozycji na ten temat, zdecydowanie mniej jak o Kraju Wschodzącego Słońca, więc chłonę co nawinie się pod rękę :3
______________________________________________________ Xi'clu - recenzje książek o Japonii, Azji... science-fiction i fantastyki też nie zabraknie. A, no i wypocin własnych również!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).