Zależy co uważamy za makijaż, nie przeszkadza mi jak ktoś użyje kremu tonującego z filtrem czy tam pomadki bezbarwnej ale tusz do rzęs czy cienie to nie dla mnie. To jest czysta hipokryzja bo w telewizji wszystkich malują podkładem i pudrem to samo na sesjach fotograficznych i nie uważam to za coś złego, szczególnie jak widzę kogoś z ostrym trądzikiem to mi go szkoda.
Imię: Daria Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Dołączyła: 10 Kwi 2013 Posty: 115 Miasto: Polska - Gdańsk
Wysłany:
2013-07-29, 14:00
Do niedawna byłam całkowicie na nie, ale...
Jakiś czas temu, może parę miesięcy, blogowałam jeszcze o babskich sprawach, takich jak kosmetyki. I w pewnym momencie zauważyłam, że w tym blogowym światku, wśród pęczek kobiet, jest mężczyzna. Mężczyzna, który się maluje. I to mocno. Zawsze ma podkreślone usta, pomalowane paznokcie, nierzadko też nosi torebkę. I co? Fajnie to u niego wygląda. Jasne, że jest dla mnie nieatrakcyjny i nigdy bym się nie związała z mężczyzną, który się interesuje - z praktycznego punktu widzenia - kosmetykami, ale generalnie nie mam nic przeciwko. Każdy ma prawo wyglądać tak, jak chce, żyć tak, jak chce, dopóki nie robi tym nikomu krzywdy.
Dokładnie: mi osobiście się to nie podoba, ale nie znaczy to, że facet nie ma prawa się malować. Mam znajomego który ma okropną cerę i sporo robi żeby to ukryć, efekt jest różny ale nie będę osądzał go za to, że się maluje. Na mieście się nie wstydzę z nim pokazać - jakim wtedy byłbym znajomym?
______________________________________________________ Wszystko o nauce języków obcych. Codziennie nowe fiszki z angielskiego i nie tylko.
fiszkarium, czyli fiszki z języków obcych
Mnie też generalnie się to jako tako nie podoba, bo sorry facet i czerwona szminka? Pomalowane na złoto oczy i piękne długie rzęsy? Nie-e!
Ale nie jestem na NIE, bo tolerancja to podstawa. Nie boli mnie jego wygląd, nie robi mi krzywdy, nikogo nie obraża. Więc co za różnica jak wygląda?
Dla mnie żadna
Makijaż u faceta jest jak rurki czy torebka... Wytłumaczmy sobie coś. Kobieta i mężczyzna są inaczej zbudowani, nieco inaczej myślą i postrzegają pewne sprawy. I zostańmy przy tym zamiast mieszać się wzajemnie i udawać jedni drugich.
Imię: Dawid
Wysłany:
2014-08-03, 18:33
Makijaż u faceta... okropieństwo, nie powinno być stosowane xd
Jednakże np. u Pana Tima Minchina, który ma malowane oczy na czas koncertów sprawa wygląda moim zdaniem co najmniej ciekawie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).