Imię: Patrycja
Wysłany:
2016-05-23, 12:58
Tylko i wyłącznie olejowanie.
Nie polecam keratynowego prostowania. Byłam na zabiegu w renomowanym salonie fryzjerskim, więc spodziewałam się ciekawych efektów. Trzymałam keratynę na włosach przez 3 dni. Po umyciu włosy wygięły się i skończyły się marzenia o prostych włosach. A moje włosy przed zabiegiem nie były przesadnie kręcone, były falowane. Wszystko zależy pewnie od rodzaju włosów i salonu, w którym się wykonuje zabieg. Osobiście nie polecam.
Mam cienkie włosy. Używam na zmianę:
Oleju kokosowego
Nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym
Maski mlecznej Kallos
Maski drożdżowej Pierwoje Reshenie
Szamponów ziołowych np Green Pharmacy
I po rocznej kuracji mam piękne włosy. ;-)
KaryB Blogger.Klub
Wysłany:
2016-07-18, 08:06
Mój sposób to dobry szampon (nie jest to równoznaczne z "drogi" - moim włosom służą szampony rosmannowe), odżywka, olejowanie, mycie włosów metodą OMO oraz kilka razy w roku kuracja drożdżowa.
Dodatkowo nie suszę włosów, pozwalając im naturalnie wyschnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).