Będę szczęśliwą mężatką, z synkiem i pieskiem/kotkiem. Będę mieszkała w warszawie, będę zajmowała się tym o czym marzę.
Albo będę wąchała kwiatki od spodu.
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Hmm... obecnie mam lat 29, więc muszę wyobrazić sobie, jak będzie wyglądało moje życie przed czterdziestką. No to mam nadzieję, że będziemy mieć większe mieszkanie, może dom. Nasza córka będzie już wtedy nastolatką. Będziemy nadal szczęśliwi tak, jak jesteśmy teraz.
Bardzo_biedny_pisarz Blogger.Klub
Dołączył/a: 15 Kwi 2013 Posty: 23 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-04-15, 14:07
Będę miał 29 (O matko! Przeraża mnie to , chciałbym wydać do tego czasu przynajmniej jedną książkę, umieć tak ze trzy języki obce i mieć fajną pracę, gdzie bym się rozwijał i do której chodziłbym z przyjemnością.
Wysłany:
2013-04-15, 18:04
Haha, ja już doznałem niedawno tego niefajnego uczucia, ze juz jakaś 1/5 życia jest za mną:)
Ale tak za te 10 lat już by się przydało mieć żonę jeszcze.
______________________________________________________ http://nowatir.blogspot.com/
Jeśli interesuje Cię tematyka fantasy to ten blog jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz tam moje autorskie opowiadania, umieszczone w stworzonym przeze mnie świecie i spoza niego, oraz recenzje.
Ja nie patrzę na to, ile życia jest za mną, ale ile jeszcze przede mną. Gdy byłam w Twoim wieku (nie powinnam może zaczynać zdania od tych wyrazów, bo zaraz wyjdzie, że się wymądrzam, a tak nie jest) wydawało mi się, że ktoś trzydziestoletni jest stary i w ogóle nie ma życia poza obowiązkami, pracą itd. Teraz okazuje się, że to nieprawda.
Heh, własnie sobie uzmysłowiłam, że w maju minie 10 lat od mojej matury. Kiedy to zleciało?
Wysłany:
2013-04-15, 18:18
Mi 10 lat też minęło... Ale od I Komunii
______________________________________________________ http://nowatir.blogspot.com/
Jeśli interesuje Cię tematyka fantasy to ten blog jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz tam moje autorskie opowiadania, umieszczone w stworzonym przeze mnie świecie i spoza niego, oraz recenzje.
wydawało mi się, że ktoś trzydziestoletni jest stary i w ogóle nie ma życia poza obowiązkami, pracą itd.
Żartujesz?! dla mnie 28-35 to najlepszy okres w życiu człowieka! sukces zawodowy lub po prostu praca (satysfakcjonujaca juz wtedy i w zawodzie, a nie tj w wieku 20lat na zmywaku), rodzina, multum szczescia dla siebie i najblizszych, weekendy na spacery z dziećmi i swoje małe pasje...
ja chce mieć 30!!!
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
I teraz, tuż przed trzydziestką, mogę napisać, że bliżej mi do Twojej wizji niż do tej mojej sprzed lat. W sumie nie wiem, skąd mi się wzięło wtedy takie postrzeganie ludzi w tym wieku. Może po prostu blisko zbyt wielu takich nie znałam. Tylko z tą pracą jest beznadziejnie. Wielu moich znajomych jej nie ma bądź pracuje może nie na zmywaku, ale w sklepie, w restauracji, będąc oczywiście po studiach. Co do mojej pracy, to jest satysfakcjonująca, ale nie idą za tym dobre pieniądze. Na szczęście moje pasje nie wymagają dużych nakładów finansowych. Uwielbiam np. odkrywać (wcześniej sama, teraz z dzieckiem) okoliczne miejsca.
A! Mam też kilku znajomych przed czterdziestką i ich życie niewiele różni się od mojego. Tyle tylko, że dzieci starsze.
Nie mam pojęcia może wywróci się wszystko do góry nogami. Ale wolałabym by się wszystko dobrze poukładało i żebym za 5 lat była szczęśliwą mamą i miała kochającego męża przy boku na którego będę mogła liczyć w każdej sytuacji.
Imię: Marcin
Dołączył/a: 23 Kwi 2013 Posty: 25 Miasto: Lublin
Wysłany:
2013-04-30, 17:15
Dokładnie wiek 30-35 to najlepszy wiek, człowiek już wyedukowany albo i nie;) Czas na życie rodzinne, jak wszystko idzie zgodnie z planem to ustabilizowane życie zawodowe.Czas na zwiedzanie świata;)Jak się miało 18 lat to był czas ale nie było kasy, od 24-28 czasu zero, bo tylko praca i praca a jak się człowiek parę lat pomęczył to można wyważyć gonitwę za pieniędzmi a czasem dla siebie:)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).