Wysłany:
2006-09-11, 16:39[dyskusja] World Trade Center - 11.09.2001
dzisiaj mija już 5 rocznica ataku na WTC, pamiętam jak wróciłem ze szkoły i na każdym zagranicznym kanale pokazywali płonący budynek. Z ciekawości przełączyłem na tvn24 i po kilku minutach na własne oczy oglądałem jak drugi samolot wbija się w budynek, to był szok.... Dzisiaj z ciekawości przeglądnąłem internet sprawdzając co się o tym mówi i znalazłem kilka interesujących rzeczy... szczególnie o pentagonie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2006-09-11, 17:18
Htsz napisał/a:
pamiętam jak wróciłem ze szkoły i na każdym zagranicznym kanale pokazywali płonący budynek.
Ja tak samo. Był to dla mnie straszny szok, ktor by pomyślał - wielkie Stany dostały cios w splot słoneczny...
Trudno było mi w to na początku uwierzyć, myślałam, że ugaszą pożar, uratują ludzi, a tu nagle jedna z wiez sie zawalila. Szok totalny.
Przez tą terrorystyczna nagonke cierpi jednak wiele ludzi, bo byli tak podburzeni tym wydarzeniem ze zgodzili sie na te wojny a teraz protestuja. No nic, przykre to, ale u nas w Europie tez bylo duzo zamachow, trzeba sie z tamtymi pogodzic i zapobiec nastepnym
BTW. mam na scianie duzy plakat z NY i wiezami WTC.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
oglądnij sobie ten pierwszy film. koleś pokazuje rzeczy, które obrazują, ze w pentagon nie uderzył samolot a w wieże komercyjny tylko raczej wojskowy, bo miał coś doczepione i przed samym uderzeniem bylo widać błysk, pokazują zdjęcia, zbliżenia, relacje świadków i transmisje, które pokazywano w telewizji tylko raz...
wychodzi na to, ze zrobiono celowo taką tragedię aby podpiąć to pod Bin Ladena i wyruszyć do Afganistanu i Iraku..
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2006-09-11, 18:24
Własnie skonczylam ogladac, bardzo ciekawy. Przedstawil bardzo wiarygodne dowody, ciekawe czy ma jakies problemy z tego wzgledu i dlatego ten film nie dotarl do szerszej publicznosci.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
wychodzi na to, ze zrobiono celowo taką tragedię aby podpiąć to pod Bin Ladena i wyruszyć do Afganistanu i Iraku..
Nie zgodze sie z tym, slyszlame ze zrobili to glownie do napedzenia gospodarki i czegos tam jeszcze, ale nie jastem znawca na kazdy temat, wiec tylko tak potrafie to wyltumaczyc, jakos nowa ere czy cos takiego mialo to zapoczatkowac w amerykanskiej gospodarce bodajze czy gdzies tam wlasnie u nich i dla nich.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
nie musisz się z tym zgadzać, jedni uważają to za terroryzm wrogiego narodu, inni za celowe działania - a prawda leży gdzieś po środku, Ameryce brakuje ropy, trzeba było znaleźć sposób na jej tańsze zdobywanie - takie mam zdanie
nie musisz się z tym zgadzać, jedni uważają to za terroryzm wrogiego narodu, inni za celowe działania
Juz warazilem swoja opinie na ten temat i to w dwoch tematach, ale moze oni po prostu upiekli dwia swinie na jednym ogniu, ruszyli gospodarke i zaczeli nowa ere czy cos takiego, do tego Osama, same plusy, a te kilka ofiar to szczegol, Ameryka dosatal troche rozglosu, kolejny plus, pewnie tak to widza ci, ktorzy to zorganizowali, czyli prosciej mowiac rozego typu sluzby z rzadem na czele... z rzadem USA.
Najsmiesze sa ich(amerykanow) slowa, terroryzm, terroryzm i jeszcze raz... moze z dzieciesc TERRORYZM!
Takie WTC dalo im mozliwosc korzystania z tego argumentu, ktory jest zaledwie jednym slowem, a sam Osama raczej juz nie zyje od dobrych kilku lat z powodu jakis tam problemow zdrowotnych, przez nie byl tez w ameryce na operacji czy cos w ten desen, niedlugo przed 2001 albo 9/11, jak kto woli.
Miałem do tego założyć osobny wątek, ale stwierdziłem, że ten link pasuje mi do co najmniej dwóch tematów na naszym forum, w tym także tego.
Zeitgeist (Duch Epoki) - dość ciężki film dokumentalny obnażający podstawy religii, ataku na WTC i współczesnych systemów ekonomicznych. Polecam obejrzeć w całości oraz odszukać na GVideo jego ciąg dalszy, czyli Zeitgeist Addendum. Daje do myślenia, nawet mimo tego, że do wielu przytoczonych w nim treści mam wątpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).