Bo gdyby sie nie miało pieniędzy nie miałoby się możliwości 'przetrwania' w dzisiejszym świecie z jakimiś standartami, typu ciepła woda, własny dom itp.
Inez napisał/a:
Swoją drogą pieniądze ZAWSZE można jakoś zdobyć
Inez, ale czasami nie warto ryzykować, np. kradzieżą, bo potem można oberwać od życia jeszcze bardziej.
Htsz napisał/a:
Przyrównują, bo wszystko łączy to śliczne słowo szczęście
Pieniądze dają szczęście fizyczne, ale niekoniecznie psychiczne. (no chyba, że z powodu zbyt dużej ilości pieniędzy zostaniesz napadnięty czy pobity, to wtedy pieniądze nie dają żadnego szczęścia).
opchaj [Usunięty]
Wysłany:
2009-10-05, 22:14
"Pieniądze szczęścia nie dają ale ich brak powoduje problemy" Tak mawia znajomy mego ojca który napisał książkę "Jak zostałem milionerem" (Jakby kogoś interesowało to Wydawnictwo Fijor.pl)
Inne mądre zdanie jakie usłyszałem na ten temat "Jeśli mam być nieszczęśliwy to wolę z pieniędzmi niż bez." niestety nie pamiętam kto to powiedział być może ta sama osoba czyli Jan M. Fijor albo Tad Witkowicz. Nie pamiętam tego ale całkowicie się z tym zdaniem zgadzam.
Htsz przekazał tu kilka ciekawych uwag o których warto pamiętać. Jeśli masz pieniądze to masz lepsze leczenie, większe poważanie itp.
godson90
Wysłany:
2009-10-06, 07:37
Asiek napisał/a:
mając pieniądze, możesz pozwolić sobie na pewne wygody, a to przecież nie jest złe.
A czy kupowanie ubrań dla pieska po 200 zł za sztukę jest normalne?
Moja sąsiadka tak robi. Ma dużo kasy, ale wydawanie pieniędzy na takie durnoty ??
U mnie np. pieniędzy nie brakuje, ale ojciec w życiu by nie kupił sobie nowych felg za 6 tys. , ubrań dla psa czy też innych dziwacznych rzeczy.
U nas w domu pieniądze przeznacza się na naprawdę ludzkie rzeczy.
Nie mam w salonie kanapy za 8 tys, tyko jakąś tam z IKEA, ściany wyglądają normalnie a u niektórych to opływają w złocie. Należy znać granice przepychu.
Pieniądze wielu ludzi zniszczyły bo myśleli tylko o nich. Ja naszczęście mam wpojone inne zasady
A czy kupowanie ubrań dla pieska po 200 zł za sztukę jest normalne?
To jest akurat chore.
Ubieranie psa.. nigdy tego nie pojmę..
Często pojawiał się wątek o miłości ,że można mieć miliony ,ale nie kochającą żone.
Może to zabrzmi dwuznacznie i chamsko ,ale gdy ma się te miliony na koncie ,to miłość można sobie nawet kupić...
` gdybym mogła przytulić Cię tak mocno, jak Cię kocham,
prawdopodobnie Twoje żebra by tego nie wytrzymały...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).