Pierwszy wpis na moim blogu pojawił się 7 stycznia 2010r., więc od tego czasu czynnie bloguję i myślę, że nawet mi to wychodzi. Ok. 100 UU dziennie mnie zadowala, ale nie chcę na tym poprzestać.
Imię: Asia
Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2010-01-25, 14:47
Krzysiek napisał/a:
Może podasz link?
chyba Cię totalnie pogięło w życiu się tak nie poniżę z własnej, nieprzymuszonej woli xD jak to czytam, to mi się płakać chce, że przez taki okres swojego życia w ogóle przejść musiałam !
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2010-01-25, 15:00
ja hmm.. zacząłem pierwszego bloga pisać z 5 lat temu, i pierwsze 2 lata blogowania to był blog.onet.pl potem pamietam długa przerwa i powróciłem na ownlog ale też nie na długo, ogólnie to pisałem po 2-3 notki i już więcej do bloga nie powracałem.
Ja bloguję chyba od 2006 roku. Najpierw był taki tragiczny blog z opowiadaniem fantasy, sztampa największa z możliwych, na którym znajomi zostawiali mi pokemoniaste komentarze, potem długa przerwa i kolejny blog z opowiadaniem, który też zarzuciłem. No, i tak to się toczy do tej pory, opowiadania wyłącznie. Zakładam, piszę, porzucam, wracam, zakładam nowy, porzucam, itd...
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2010-01-28, 00:59
A mnie najbardziej rozwalały nazwy pierwszych blogów...
black-princess
paroofeczki (blog z przyjaciółką )
inez-ka
kolorowa-dziefcina (a najlepsze jest to, że miałam tam jakieś "mhroczne" szablony )
zlota-elfka (to mnie rozwala totalnie )
itd. itp.
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2010-01-28, 16:28
Cóż najwyżej mnie wyśmiejecie
http://mloode-wilki.blog.onet.pl/ - no cóż.. bywały i takie okresy.. to mój pierwszy blog.. prowadziłem około poł roku, potem wszystko wykasowałem i zostawiłem tylko to jakieś 3-4 lata temu
Mógłbym o tym długo i namiętnie, ale streszczę się, żebyście nie pousypiali.
Kwiecień 2004, www.motyl.ltd.pl, jakiś darmowy zagraniczny hosting, system niusów oparty o pliki tekstowe PHP i jazda. Ambitnie zacząłem (zresztą to nie był początek mojej zabawy w strony WWW, raczej kolejny etap po dzierganiu we FrontPage'u), ale na dwóch notkach i kilkunastu komciach skończyło się.
Sierpień 2005, www.lm.kom.pl, tym razem hosting na Webd.pl (już płatny), pierwsza notka na systemie niByLog, który nawet nie miał zabezpieczeń antyspamowych (nie były potrzebne). Potem druga, trzecia, piata, dziesiąta... Zacząłem studia, drugie studia, a blog wciąż był ze mną i skwapliwie notowałem w nim co mi na sercu leżało.
A potem przełom 2005 i 2006, gdy zaczyna rodzić się polska blogosfera i powstają serwisy ją wspomagające (Blogfrog, 10przykazan), a Onet organizuje pierwszy konkurs na Blog Roku - ja schodzę z tematyki prywatnej w internetowo-techniczną i przesiadam się z niByLoga na WordPress (przedtem kopiując ręcznie kilkadziesiąt wpisów i ok. 200 komentarzy). Wreszcie wykupuję pierwszą domenę, co napawa mnie niesamowitą dumą.
W kwietniu 2007 przychodzi kryzys i zamykam bloga, ale że robię to 1 kwietnia, to nikt mi nie wierzy. I słusznie, bo wróciłem po miesiącu.
Był jeszcze epizod z WordPress.com, dłuższy z Joggerem, potem znowu własny WP, o zmianach designów i serwerów nie wspominając. Aż do sierpnia 2009 roku, gdy na dobre kończę blogowanie. Była potem próba powrotu, nawet znowu zahaczyłem o Joggera, ale to nie trwało długo.
Dziś sam jestem dzia... wróć. Dziś nie mam bloga. Mam mikroblogi, które znacznie bardziej pasują do mojego aktualnego stylu życia niż "normalny" blog. I nie ciągnie mnie do powrotu, bo mam co robić.
Ostatnio zmieniony przez Lukem 2010-01-28, 20:13, w całości zmieniany 2 razy
Wyjątek potwierdzający moje słowa. Zresztą i tak jego celem nie było pisanie dla czytelników, tylko wspomaganie własnej nauki. Jednak ten wspomagacz okazał się na dłuższą metę niepotrzebny, bo potrafię motywować się do programowania bez niego.
Może za jakiś czas, gdy będę miał o Pythonie coś do powiedzenia, to wróci do łask.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).