wieszcozjesz, jeżeli interesuje Cię temat współpracy z firmami to poczytaj wątki dedykowane temu tematowi. Tutaj dyskutujemy o sposobach na rozpowszechnianie bloga. Im bardziej znany blog tym większe prawdopodobieństwo, że to ktoś odezwie się z propozycją współpracy.
W przypadku kiedy konkurs ma być motorem napędowym dla nowych odwiedzających są różne drogi. Można próbować konkursem na start, ale odnoszę wrażenie, że to tymczasowa widownia i trzeba ją potem na nowo zachęcać. Sam rzadko odwiedzam strony, na których wygrywałem kiedyś nagrody.
Wydaje mi się, że najpierw warto przygotować odpowiednią treść a potem określić zasady konkursu w ten sposób, żeby wymagał od ludzi wiedzy na temat Twojej działalności np. znajomości wpisów na blogu :-) Tyle, że jak w jakimś konkursie wymaga się myślenia to ma on zwykle dużo mniejszy zasięg.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
wieszcozjesz, jeżeli interesuje Cię temat współpracy z firmami to poczytaj wątki dedykowane temu tematowi. Tutaj dyskutujemy o sposobach na rozpowszechnianie bloga. Im bardziej znany blog tym większe prawdopodobieństwo, że to ktoś odezwie się z propozycją współpracy.
W przypadku kiedy konkurs ma być motorem napędowym dla nowych odwiedzających są różne drogi. Można próbować konkursem na start, ale odnoszę wrażenie, że to tymczasowa widownia i trzeba ją potem na nowo zachęcać. Sam rzadko odwiedzam strony, na których wygrywałem kiedyś nagrody.
Wydaje mi się, że najpierw warto przygotować odpowiednią treść a potem określić zasady konkursu w ten sposób, żeby wymagał od ludzi wiedzy na temat Twojej działalności np. znajomości wpisów na blogu :-) Tyle, że jak w jakimś konkursie wymaga się myślenia to ma on zwykle dużo mniejszy zasięg.
Napisałem tutaj bo raczej chodziło o rozpowszechnianie konkursem ale chyba masz rację i nie ma co robić go na początku. Chyba solidna widownia przyniesie większy efekt np. rozpowszechniony przez FB. Z tym myśleniem to racja
Napiszę jak coś będę planował. Przepraszam za zły wątek.
______________________________________________________ mój sprzeciw dla szkodliwej chemii w żywności
Jakiś czas temu założyłem swojego bloga (o modzie i gwiazdach showbiznesu) i zastanawiałem się jak rozreklamować. Wiem, że potrzeba sporo czasu oraz determinacji i cierpliwości by jakiś owoc był, ale reklama nie jest zła.
Przykładowo na swoim blogu ostatnio miałem po około 60 wejść, a gdy tylko rozesłałem link na pewnej stronie to od razu wskoczyło 130
Mam wrażenie, że największą promocją bloga staje się sam blog, ale to oczywiście w swoim czasie... U mnie wszystko dosyć szybko się potoczyło, ale akurat "wstrzeliłam" się w tematykę bardzo modną i na czasie. Prawie 1/2 mojego ruchu generują wyszukiwarki... Jedni wchodzą i wychodzą, a inni zostają na dłużej i tak przybywa obserwatorów i osób kontaktujących się ze mną prywatnie więc oddźwięk jest. Zauważyłam, że treści unikalne to nie wszystko... czasem treści kontrowersyjne to dobry motor, ale jakoś wolę z tej możliwości mimo wszystko nie korzystać.
Zgodzę się z jednym... konsekwencja i cierpliwość to klucz do sukcesu! Poświęcam bardzo dużo czasu na to wszystko i wierzę, że warto, i że osiągnę swój cel
Nie wierzę jednak żeby samo linkowanie na innych stronach działało, bo ludzie przeważnie wejdą na chwilę i zaraz wyjdą
Jeśli ktoś polega na ruchu organicznym z wyszukiwarek to polecam założyć sobie stronę google plus i ustawić authorship. tutaj wiecej info Mi po tym zabiegu liczba odwiedzin skoczyła prawie dwukrotnie.
Myślę, że blog aby był poczytny musi przede wszystkim prezentować wartość sam w sobie. Ja zawsze staram się spojrzeć ze strony czytelnika - czego on oczekuje, co chce tu znaleźć, jakich informacji szuka itp. Szukam też inspiracji sprawdzając ilości wyszukiwania słów kluczowych w mojej niszy i biorę je pod uwagę przy pisaniu nowych treści. Sama robię jeszcze dużo więcej, ale (moim zdaniem) dobra treść to podstawa.
Nie wiem jak spopularyzować mojego bloga. Zastanawiam się, czy wydanie pieniędzy to jedyna droga. Konkursy odpadają. Spam na innych blogach odpada... Hasła nie przyprowadzą wyszukiwarki do mnie. Więc co zostaje... ?
Nie wiem jak spopularyzować mojego bloga. Zastanawiam się, czy wydanie pieniędzy to jedyna droga. Konkursy odpadają. Spam na innych blogach odpada... Hasła nie przyprowadzą wyszukiwarki do mnie. Więc co zostaje... ?
Jeśli chodzi Ci o ten blog w podpisie, to nie widzę sensu w wydawaniu pieniędzy.
Siedem notek? Poczekaj aż będzie trzydzieści, bo z tego co widzę jest ciekawie, ale przeczytałam całość w 2 minuty więc...
Zostają podpisy w forach, znajomi, rodzina i czekanie na to aż ludzie sami Cię znajdą.
Każdy chciałby być sławny (popularny / znany / rozpoznawalny / czytany / niepotrzebne skreślić) po tygodniu od założenia bloga albo po napisaniu kilku notek Najpierw praca (często ciężka) a potem przyjemności.
Ja od wielu lat jestem w internecie i pewnie gdyby nie to, że wszędzie staram się mieć taki sam nick i avatar (oba jednocześnie) to by mnie nadal nikt nie kojarzył a tak to się czasem trafi.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Po prostu komentuję u innych. Nie podaję swojego adresu, by nie spamować, tylko uważnie czytam posty innych osób, odwołuję się do nich w komentarzu i dopiero po jakimś czasie, jak już właściciel takiego bloga mnie kojarzy, zaczynam zapraszać do siebie. Akurat miedzy blogami z recenzjami nie trudno o współpracę
Nie podaję swojego adresu, by nie spamować, tylko uważnie czytam posty innych osób, odwołuję się do nich w komentarzu i dopiero po jakimś czasie, jak już właściciel takiego bloga mnie kojarzy, zaczynam zapraszać do siebie.
W przypadku blogspota plusem jest także komentowanie "kontem bloggera", wtedy nasza ksywka zalinkowana jest do publicznego profilu, na którym możemy pokazywać odnośniki do naszych blogów.
Nie podaję swojego adresu, by nie spamować, tylko uważnie czytam posty innych osób, odwołuję się do nich w komentarzu i dopiero po jakimś czasie, jak już właściciel takiego bloga mnie kojarzy, zaczynam zapraszać do siebie.
W przypadku blogspota plusem jest także komentowanie kontem bloggera, wtedy nasza ksywka zalinkowana jest do publicznego profilu, na którym możemy pokazywać odnośniki do naszych blogów.
Dobrze jest umieścić gadżet o mnie na bocznej zakładce,
który jest właśnie z profilem...
W przypadku blogspota plusem jest także komentowanie kontem bloggera, wtedy nasza ksywka zalinkowana jest do publicznego profilu, na którym możemy pokazywać odnośniki do naszych blogów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).