Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Przesunięty przez: Htsz
2012-05-22, 23:47
Autor Wiadomość
Asiek 
Blogowicz.Friend

Imię: Asia
Pomogła: 39 razy
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2009-01-17, 21:21   

Ojciec Redaktor, ja widzę, że z Ciebie blogowicz z tej poważnej pułki. Fajnie. Wprawdzie tematyka giełdowa jest mi daleka, ale Twój blog satyryczny jest ciekawy ;)

Ojciec Redaktor napisał/a:

No no, wreszcie po kilku godzinach jakiś wpis, tak za jakieś 16 lat będę mieć szanse na Moderowanie :P

No, jesteś na pewno na najlepszej drodze!! :D Już się boję o swoją pozycję :chytry:

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Ojciec Redaktor 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 17 Sty 2009
Miasto: z planety Ziemia

Wysłany: 2009-01-17, 22:18   

A dziękuję, dziękuję, mniemam, że nie braknie inspiracji i forma będzie rosnąć z czasem :)
Też już rzuciłem okiem na kilka Waszych blogów, w końcu nawet jeśli nie tematycznie podobne, to może jakie smaczki techniczne wypatrzę, albo się zaczytam, ale jeszcze przyjrzę się z bliska :hyhy:
Mam jeszcze ciągoty na odświeżenie pomysłu sprzed 9 lat na napisanie książki i zastanawiam się jakbym to miał połączyć ze "stylem blogowym", że tak się wyrażę.
Zresztą mam fafnoście pomysłów, tylko muszę to jakoś czasowo rozłożyć i uporządkować, to żadna filozofia wymyślić nawet 1 genialny wątek na jakiś temat jeśli się nie ma pomysłu pociągnąć go dalej... ;) No i poza tym doba ma tylko 24godziny
Tia, a na koniec założę pewnie blog o moich blogach hehe

Już tak nie drżyj :P stołków w tym kraju dostatek.

Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek

Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof
Dołączył/a: 18 Maj 2008
Miasto: R-ków.

Wysłany: 2009-01-17, 23:21   

znam to skaś... masa pomysłów, brak czasu na realizację, ale Tobie się uda ;)

Ojciec Redaktor 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 17 Sty 2009
Miasto: z planety Ziemia

Wysłany: 2009-01-18, 00:22   

Dziękuję i nawzajem, jakoś to trza poselekcjonować itp. itd. i kto wie? Zresztą nie nastawiam się źle, bo jeśli mając jakiś cel miałbym się źle nastawić na wejściu to po diabła w ogóle zaczynać, nie? Jeżeli chcę się dzielić z innymi jakimiś przemyśleniami, humorem czy czymkolwiek, to na pewno nie mogę sobie strzelić samobója, choć jeszcze kuuuuuupa pracy czeka...
Na razie się śmieję, bo jak patrzę po statystykach większa popularność jest za granicą (jeśli można nazwać te kilkadziesiąt przypadkowych wejść). Syndrom zespołu Vader??? Cóż, Antywyborcza założy kiedyś biura w Singapurze, czy Salwadorze :rotfl:

mr.thistle 
WordPress.Klub

Dołączył/a: 24 Sty 2009
Miasto: inąd

Wysłany: 2009-01-24, 11:11   

Ja osiedliłem się po wielu perypetiach na wordpress'ie i piszę o tematach okołoludzkich w formie quasi-felietonów.

Co do innych blogów, to w tematycznych widzę przyszłość. Chyba będą najczęściej czytane za parę lat, bo na dobrą sprawę- kto dzisiaj, z niekłamaną przyjemnością, czyta pamiętnik zupełnie nieznanego bloggera? Osobiście regularnie czytam 5 blogów i żaden nie jest pamiętniczkiem.

Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek

Wysłany: 2009-01-24, 14:31   

mr.thistle, ja osobiście nie lubię blogów czysto tematycznych. W moje głowie wygladaja na ograniczone. Ja lubię czytać o życiu innych - wewnętrznych przemyśleniach - jeśli to ma pewna iskrę i ma "pazur".

mr.thistle 
WordPress.Klub

Wysłany: 2009-01-24, 15:25   

Wewnętrzne przemyślenia, jak najbardziej, jeżeli tylko są podane w strawny sposób i jeżeli są o czymś. Drażnią mnie pamiętniczki, z których nic nie wynika- notka typu: dzisiaj byłam tutaj z psiapsiółą, oglądałyśmy to i to i tyle, pa i pamiętajcie o komcianu!. Co do tematycznych blogów, to nie będę ich bronił, bo sam takiego nie piszę, ale lubię je czytać i dowiadywać się nowych rzeczy z różnych kategorii.

Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek

Wysłany: 2009-01-24, 16:21   

mr.thistle napisał/a:

Drażnią mnie pamiętniczki, z których nic nie wynika- notka typu: dzisiaj byłam tutaj z psiapsiółą, oglądałyśmy to i to i tyle, pa i pamiętajcie o komcianu!
Takie nigdy nie sa specjalnie długo pisane i szybko znikaja z sieci..

mr.thistle 
WordPress.Klub

Wysłany: 2009-01-24, 17:30   

Niby tak, ale jest ich bardzo dużo i praktycznie na każdym portalu.

Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek

Wysłany: 2009-01-24, 22:15   

mr.thistle napisał/a:

Niby tak, ale jest ich bardzo dużo i praktycznie na każdym portalu.
na to nic nie poradzimy, ale i tak jest duży spadek tego typu blogów - to już świadczy na plus... Dzieci neo przenosza się na nk, fotkę, czy epulsa :D

Asiek 
Blogowicz.Friend

Imię: Asia
Pomogła: 39 razy
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2009-01-24, 22:56   

mr.thistle, generalnie blogi powstały z myślą o prowadzeniu pamiętników. później, co lepsi blogerzy, zaczęli to urozmaicać tematycznymi blogami i muszę przyznać, że świetnie im to wychodzi. czasem zdarza się trafić na prawdziwego zapaleńca, który tworzy ciut nie encyklopedię wiedzy na określony temat.
poza tym chyba należy wybaczyć dzieciom, które także lubią bawić się w internet. prawie każdy przechodził przez fazę pisania o dupie maryni. taki urok dorastania w sieci.
jeżeli pamiętniki nastolatków Cię drażnią, to ich nie odwiedzaj i nie czytuj. nie wsadzaj kija w mrowisko.

poza tym nie sądzę, aby blogi tematyczne miały wyprzeć pamiętniki. jesteśmy ludźmi, a ludzie lubią wiedzieć, co się dzieje u Kowalskich za ścianą. bardziej obawiam się tego, że te tematyczne blogi zaczną się mnożyć i tematyka również będzie klonowana.

mr.thistle 
WordPress.Klub

Wysłany: 2009-01-24, 23:37   

KrzysiekFakt, zmniejsza się, co mnie cieszy :D

AmiraW takim razie trochę nam społeczeństwo na voyeuryzm zeszło, bo dawno temu w odległej galaktyce, pamiętnik był dla mnie i nawet matka go nie czytała.

Więc wybaczam tym dzieciom, ale nie zmienia to faktu, że ich twory są denerwujące. Oczywiście są wyjątki.
Poza tym nic nie mówiłem o wyparciu pamiętników. Po części z powodu, który podałaś- wiele osobników lubi oglądać czyjeś życie. Tak jak z rybką w akwarium tylko, że ta rybka gada ;)
Na razie mnożenie się blogów tematycznych nam nie grozi. Sama stwierdziłaś, że piszą je zapaleńcy. Pamiętniki pisze się szybko, łatwo i przyjemnie, a w danej kategorii trzeba się jednak wysilić.

::
Odpowiedz do tematu