Mój rozwija się zdecydowanie w kierunku książkowym, wciągam się także w wyzwania innych blogerów - dosyć ciekawa forma zmotywowania do czytania różnorodnych książek - jednak o wiele rzadziej będę tam umieszczała opinie o filmach lub stworzę dla nich osobny kącik. ^^
ja prowadzę dwa blogi,
pierwszy z nich to "moje dziecko", dosłownie i w przenośni. Opisuję na nim moje codzienne perypetie z Tanzańczykiem - moim Mężem i pół-Tanzańczykiem moim Synem )) A od jutra nauczam suahili
na drugim namawiam Mamy do powrotu do formy. Hasło przewodnie bloga to "bo Mama też może być FIT "
Mój blog jest skierowany do wszelkiej maści geeków, lubiących czytać komiksy, oglądać filmy i seriale, zakochanych w cosplayu. Poza tym mnóstwo ciekawostek, top list, parę wywiadów z geekami, trochę recenzji - ogólnie ciekawie. Jak kogoś ta tematyka interesuje, to zapraszam.
______________________________________________________ http://polski-geek.blogspot.com/ <--- prawdopodobnie jedyny taki blog w polskim Internecie.
Mój blog, poświęcony jest.... uwaga... opowiadaniom
Zawsze dostawałem gałę z Polaka, nie lubiłem czytać książek, wszystko przez nakazy w szkole.
Później, jak już kupiłem sobie, od tak... myślę, a może by tak spróbować. Minął rok, no i w sumie, bardziej mnie to pochłonęło, niż pisanie o d*** Marynie
Świetne doświadczenie, człowiek uczy się, gdzie stawiać przecinki, cudzysłowie. Poezja... zacząłem od lajtowego tematu związanego z parapsychologią, ale to nie koniec, Tom to mój cel
Blogera nie obowiązują żelazne zasady, o tutaj nie ma przecinka.. zawsze można poprawić, korekta po cichu itp. hhehe
______________________________________________________ Benzomana gramatyka nie obowiązuje
Wysłany:
2012-11-16, 20:19Re: O czym jest Twój blog?
Inez napisał/a:
Zapewne większość z Was ma własnego bloga, którego systematycznie aktualizuje, a przynajmniej stara się to robić . O czym piszecie? Czy jest to zwykły dziennik, gdzie opisujecie swoje życie czy swojego rodzaju książka z przemyśleniami? A może wiersze czy opowiadania? Albo wszystko na raz?
iwonaes - Tu bloguję o życiu, zmianach, szczęściu, rozwoju. Na blogu są 3 kategorie:
1. Ja, mój styl życia i pamiętnik
2. MY, czyli rzecz o człowieku
3. MY I INNI, o relacjach międzyludzkich
A uchwycić to mikroblog ze strzępkami rzeczywistości - myśli, chwile, słowa, marzenia.
Inez napisał/a:
Co sądzicie o blogach tematycznych i o tych, gdzie autor opisuje swoje zwykłe (bądź niezwykłe) życie? O i jeszcze innych blogach?
Od czasu pierwszego posta (2008) wiele się zmieniło, blogosfera się rozwinęła, ba, rozwija się ciągle i wszystko idzie w dobrą stronę, bo okazuje się, że można na tym zarabiać na przeróżne sposoby. Najbardziej podobają mi się blogi ludzi z pasją, pochłoniętych tym, co tworzą i o czym tworzą i wydaje mi się, że to właśnie one mają największe szanse na sukces jeśli chodzi o popularność, grono czytelników lub zarobki. Blogi, na których ktoś opisuje swoje życie są fajne, jeśli wpisy są inspiracją dla innych. Jeśli niosą jakieś przesłanie, wtedy aż chce się czytać. Często szperam w sieci w poszukiwaniu blogów wartych uwagi, jednak ciężko znaleźć perełki.. Które prowadzone są dłużej niż rok.
Agatonek Blogger.Klub
Wysłany:
2012-11-16, 20:53
A ja sobie piszę o szeroko pojętej aktywności fizycznej i nie tylko
Głównie zajmuję się:
- domowymi programami treningowymi - opisuję je, testuję, dzielę się wrażeniami;
- treningiem siłowym - opisuję swoje zmagania z takimi treningami; piszę "poradniki" typu jak zacząć; przedstawiam różne ćwiczenia siłowe i wyjaśniam jak robić je poprawnie, dlaczego są istotne; piszę o sprzęcie przydatnym w ćwiczeniach - jak wybrać, jakie są rodzaje; tworzę bazę wiedzy na temat treningu siłowego;
- treningami wytrzymałościowymi - wyszukuję treningi, testuję je, a potem opisuję.
Poza tym jest trochę przepisów i różnych innych luźniejszych postów
Ja zakładając mojego bloga miałam szczere nadzieje koncentrować się tylko i wyłącznie na tradycyjnej kulturze Japonii. Ledwo szósty post napisałam, a już zaczęłam odbiegać od tematu. Myślę więc że w przyszłości oprócz suchych ciekawostek będzie w nim trochę więcej "mnie" niż planowałam. Co by nie było: kuchnia, tradycje, język i religie Japonii powinny przeważać.
W końcu mam odpowiednią ilość postów, to mogę się wypowiedzieć i tutaj
Mój blog mówi o moich przemyśleniach, spostrzeżeniach i analizach w kwestiach różnych relacji damsko-męskich, związków, podrywaniu, a także życiu.
Blog funkcjonuje od 1 września, więc jest to dopiero początek mojej przygody z tego rodzaju twórczością. Inaczej miał wyglądać jak pojawiły się pierwsze wpisy, inaczej wygląda teraz. Wiem, że będzie się zmieniał, ewoluował. Mam kilka pomysłów, zobaczymy co z tego wyjdzie
Widziałem go już wcześniej, tylko nie pamiętam czy przez reklamę, czy przez wysoką pozycję w rankingu.
Tak, btw.
Cytat
13. Onet zastrzega sobie możliwość wykorzystywania treści wpisów dokonywanych przez Użytkowników na ich blogach poprzez umieszczanie ich w serwisach internetowych będących własnością Onet, oraz publikację we wszelkich materiałach promujących Usługę (m.in. w radiu, TV, Internecie, prasie, na plakatach ).
Więc lepiej nie ląduj w TOP 3
______________________________________________________ Benzomana gramatyka nie obowiązuje
Byłem na stronie głównej Onetu trzy razy. Więc mogłeś trafić na mojego bloga. To był zresztą argument, dla którego założyłem swojego bloga na platformie blog.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).