Blog dotyczący kilku rzeczy książkowych. Zawiera recenzje książek, nowości wydawnicze, młodą autorkę krótkich form i publikowaną w odcinkach powieść. Także kilka różnych rzeczy, ale złączonych jedną tematyką.
Zaczęło się niewinnie, a ostatnio rozrost jest lawinowy Dlatego z czasem dojdą nowe aspekty. Jest dodatkowo połączony z fanpagem na Facebooku, gdzie poza odniesieniami do bloga czasem są tematy związane z literaturą w najróżniejszych wydaniach, od np kwestii rynku księgarskiego po program lektur.
______________________________________________________ Zapraszam serdecznie na blog Kag in Books jak i na fanpage o tej samej nazwie. Piszemy o książkach, recenzujemy je, publikujemy własną twórczość i współpracujemy z wydawnictwami.
Blog: http://www.kaginbooks.blogspot.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/kaginbox/
Wiek: 35 Dołączyła: 03 Sty 2017 Posty: 28 Miasto: obecnie Kraków
Wysłany:
2017-01-08, 21:54
Zrobiłam to dzisiaj! Otwarłam swój blog Na razie będzie służyć tylko jako środek do pokazania fanom fanfików disnejowskich mojego pierwszego utworu tego typu - a raczej jego pierwszych kilkudziesięciu stron ...ale wizję na przyszłość mam znacznie, znacznie szerszą. Mam pomysł także na prace niezależne i marzy mi się kooperacja twórcza.
Prowadzę blog książkowy, ale pojawiają się nam felietony, artykuły związane z literaturą. Obecnie będę rozszerzać blog o tematykę filmowo-serialową. Planuję raz w miesiącu tworzyć taki kącik polecający określony film lub serial. Jednak blog to głównie recenzje książek i newsy książkowe
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
Piszę o swojej codzienności, ale staram się robić to w niebanalny sposób z domieszką autoironii, szczyptą czarnego humoru i kropelką absurdu. Ogólnie żeby było lekko, śmiesznie i przyjemnie. Jeszcze mnie nie zlinczowano więc chyba jest ok.
anonimowe [Usunięty]
Wysłany:
2017-03-02, 03:17
Jeszcze nie wiem, zbyt młody.
Mam nadzieję, że z czasem się wyklaruje.
Prawdopodobnie zrobi się z tego kolejny lajfstajlowy miszmasz, którego nikt nie czyta.
Mój główny blog na początku był śmietnikiem wszystkiego. Dopiero po roku obudziłam się, żeby zrobić porządki (i to takie porządne porządki, niepotrzebne posty po prostu skasowałam) i teraz poświęcony jest wyłącznie sprawom muzycznym – kocham muzykę i lubię o niej rozmawiać.
______________________________________________________ When I think I'm going deep
I'm really going hollow
I can see a newborn me
Emerging from the bottom — Angra, Newborn Me
Agar i Piżmo to blog poświęcony perfumom dla mężczyzn. Oprócz recenzji zapachów na stronie zamieszczane są także krótkie biografie perfumiarzy, informacje o markach oraz objaśnienia dotyczące składników stosowanych w nowoczesnej perfumerii. Jeżeli szukacie dla siebie wyjątkowych i oryginalnych zapachów Agar i Piżmo to miejsce dla Was.
Mój blog z kolei poświęcony jest mojej twórczości - wstawiam tam wszystko, co sam napiszę, tj. opowiadania, różnego rodzaju wiersze, czasem jakąś złotą myśl, a nawet teksty piosenek. Od zawsze lubiłem pisać, a jednocześnie nie miałem problemu z publikowaniem swoich "dzieł", a że niektóre wrzucałem tylko na fora tematyczne, stwierdziłem, że stworzę miejsce, gdzie zbiorę wszystko do kupy i które będzie dostępne dla każdego internauty. Serdecznie zapraszam do czytania i udostępniania
Imię: Natalia
Wysłany:
2017-08-25, 16:21
Mój blog poświęcony jest mojemu psu, który zaś jest spełnieniem mojego marzenia o posiadaniu przyjaciela, takiego wiecie, na "zawsze". Mam też fanpage o niej, który swoją drogą powstał wcześniej, ale stwierdziłam, że jednak pisanie na blogu jest wygodniejsze, chociażby dzięki możliwości dodania większej ilości zdjęć i ustawienia je tak jak się chce - owszem, można to zrobić w notkach na fb, ale ... to nie to samo.
Ogólnie blog jest o tematyce psiej, można tam znaleźć różne porady, przepisy i pomysł DIY.
Wiek: 35 Dołączył/a: 28 Sty 2018 Posty: 21 Miasto: Kraków
Wysłany:
2018-01-29, 22:35
Magia, ezoteryzm, zdarzenia paranormalne (ufo, duchy, PSI), historia, ciekawostki naukowe - w zasadzie taki wielotematyczny. Od czasu do czasu też trafi się wpis osobisty. W zasadzie sprawdzam, co ma poczytność, ale obecna formuła zupełnie mi odpowiada. Mogę napisać coś historycznego czy naukowego i nie martwić się, że nie pasuje to pod format.
Żałuje, że nie mogę pisać o polityce czy tematach społecznych, ale wiem, że to raczej by się nie sprzedało (ludzie nie lubią i YT). Ocenianie książek czy filmów raczej niezbyt pasuje tematycznie tam, gdzie jestem (tak, jest ktoś nade mną kto pilnuje, żebym zbytnio nie poleciał).
______________________________________________________ Blog ezoteryczno-magiczno-kulturalny-naukowy (czyli w skrócie o wszystkim i niczym poza polityką. Tej staram się unikać)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).