kolejna kopia popularnego twittera w wersji polskiej. Mamy już blipa, flakera, pingera i spinacz - czym wyróżnia się cambler?
Jak na razie niewiele go wyróżnia, głównie prostota wizualna. Jest obecnie w fazie beta, daje możliwość zasysania kanału RSS z naszej strony (fotobloga, bloga czy innej) oraz statusów z blipa czy twittera. Można go także zintegrować z GTalkiem.
Ciekawe czy zyska sobie fanów czy będzie tylko kolejnym miejscem do podpięcia innych kanałów, w których ludzie czuja się lepiej? jak wam się podoba? co o tym sądzicie?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
szczerze?
nie bawi mnie już to powielanie.
raczej nudzi i to na tyle, że ominę szerokim łukiem.
mnie tez powielanie nie bawi, konto mam głównie z ciekawości, podpiałem tam jedynie rss fotobloga, nawet blipa nie podpinałem (którego obecnie używam najwięcej), bo nie widzę sensu, już jeden czytnik z ALL mam na flakerze
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 29 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-01-12, 21:40
Jeśli dodadzą coś dosyć ciekawego, to ludzie mogą się do niego przekonać ze względu na jego prostotę.
ja rzadko biegam po kokpitach innych osób, wiec w sumie prostota samych profili jest dla mnie mało ważna, dodaję tagi i ludzi do obserwowanych a potem oglądam już wszystko w alikacji czytającej dane z profilu
a druga sprawa to, ze różnorodność się czasem przydaje, jakoś wole sam decydować o tym jak powinna wyglądać moja podstrona
Więc skoro i na nim można to zmieniać, to nie każdy profil się wygodnie czyta.
To Ty czytasz cudze profile patrząc na strony nazwauzytkownika.blip.pl? Poza tym akurat na Twitterze nie można zmienić aż tak dużo, najwyżej tło i kolorystykę - layout wciąż zostaje ten sam. Tu IMO nie chodzi o estetykę, tylko użyteczność - pamiętasz gdzie co jest, to i zmiany kolorów nie są takie straszne.
Jak na razie to taki Twitter dla ubogich. Nic innowacyjnego, nawet design mocno zbliżony. I nie wróżę im szans, jeśli zamierzają budować społeczność na podstawie wpisów importowanych z Blipa/RSS, bo mało kto będzie zmotywowany by tam przejść na stałe - treści można przenieść, obserwujących niekoniecznie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).