Ewe-Linka
Prezes w Mamspired
Zaproszone osoby: 3
Imię: Ewelina
Pomogła: 2 razy Wiek: 32 Dołączyła: 17 Lis 2012 Posty: 154 Miasto: Northampton
|
Wysłany:
2012-12-07, 19:46 Nie działające pw od nieznajomych na fb
|
|
|
Mam pewien problem. Na początku jednak zaznaczę, że kilka dni wcześniej (bodajże przed zmianą wyglądu okna prywatnych wiadomości) wszystko działało bez zarzutu.
Otóż chodzi o to, że nie widzę treści wiadomości od nieznajomych. Specjalnie na swoim blogu podaję głównie adres facebook'owy do korespondencji, bo jest to dla mnie wygodniejsze. Od moich znajomych wszystko jest OK. Widzę treść i załączniki bez zarzutu, a w przypadku o którym piszę w poglądzie jest pierwsza linijka wiadomości, a w "czacie" już nie ma nic.
Zauważyłam też, że inne wiadomości np te, które są w spam również nie zawierają tekstu.
Mowa tutaj o prywatnym koncie, nie fanpejdżu.
Wygląda mi to na to, że mogę mieć coś bloknięte, choć nie wiem jakim cudem, nie bawię się w "kopanie" w ustawieniach na FB.
Podsumowując to nie działa odkąd zmienił się wygląd poczty facebook'owej i nawet po klikaniu w 'rozszerz' nadal nie ma nic. Sprawdzałam podstawowe ustawienia wszystko jest OK.
Czy to możliwe, by facebook sam zablokował pocztę od nieznajomych?
Co mogę zrobić? Czy mam pisać z prywatnej poczty do każdego?
Przyznam, że to trochę głupio, bo od wielu osób dostaję propozycję współpracy (po pierwszych linijkach) i to nie wiem jakiej, a mam pisać z prośbą o ponowną odpowiedź ?
Bardzo proszę o pomoc.
Edit: Przed chwilą sprawdziłam ponownie pocztę i widzę, że poprzednie wiadomości, które były wyświetlane od nieznajomych również wcięło... Sprawdzałam również ustawienia prywatności i "otrzymywanie prywatnych wiadomości" mam ustawione na 'wszyscy'
|
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle. |
|