Wydawnictwo i Fundacja Papierowy Motyl we współpracy z magazynem Imperium Kobiet i wydawnictwem I.D. Media zorganizowali plebiscyt na najlepszy blog o książkach.
Wystarczy wysłać maila na adres:
Kod
wydawnictwo@papierowymotyl.pl
w temacie maila wpisując Plebiscyt, a w treści maila wpisać swoje imię i nazwisko, wiek, linka do bloga i odpowiedź na pytanie:
Jaki jest twój wymarzony bohater literacki, o którym chciałbyś przeczytać w książce?
Termin nadsyłania zgłoszeń do 25 października 2015 roku włącznie.
Więcej informacji jest na stronie Wydawnictwa Papierowy Motyl.
Pomijając już fakt, że wspomniane wydawnictwo to jakaś śmieszna malizna na rynku, której nikt nie czyta - 11 wydanych książek w dość wątpliwej szacie graficznej, bez jakichkolwiek nagród i rozgłosu? Widział to ktoś w ogóle w księgarni? Haha, dziękuję bardzo
Imię: Natalia Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Sty 2014 Posty: 44 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-09-16, 14:10
No cóż, ja się doliczyłam 70 książek, ale jak toś jest humanistą to nie dziwię się, że nie potrafi liczyć. Widać, że słabo znasz się na literaturze i kiepsko też idzie Ci przeszukiwanie Internetu, skoro po pierwsze nie potrafisz znaleźć tych książek w najpopularniejszych księgarniach typu epmik, po drugie książki i opowiadania, które zostały nominowane do nagrody literackiej im. Władysława Reymonta oraz nagrody Angelus są dla Ciebie nic nie warte, a po trzecie, że książki zyskują pozytywne recenzje znanych pisarzy, m.in. Janusza Wiśniewskiego.
Masz rację, sprawdziłam stronę wydawnictwa, w katalogu online Empiku jest tego więcej. Online, co wciąż pozwala mi wierzyć, że na półce u nich w księgarni książek tego wydawnictwa nie uświadczę. Wiesz, co jeszcze ciekawego można znaleźć u nich na stronie? Zakładkę "Wydaj z nami". Papierowy Motyl do wydawnictwo pół-self publishingowe, żerujące na naiwności grafomanów z odrobiną kasy, którym się wydaje, że zostaną wielkimi pisarzami:
Nie wiem czemu ma służyć ten plebiscyt, firma pewnie liczy na darmową promocję w internetach i ma nadzieję skusić na nią blogerów, którzy polecą na wszystko byleby było za darmo.
Poza tym - ej, na serio myślałaś, że ja sobie tych wszystkich rewelacji nie sprawdzę?
Żadna z książek wydawnictwa nie została nominowana do Angelusa. Jedna została zgłoszona, a to zupełnie co innego. Z resztą tak samo jak nominacja do nagrody Władysława Reymonta (do której ktoś ta z motyla rzeczywiście został nominowany, jak tysiunc pińcet innych autorów) mało to dla mnie znaczy i na pewno z Papierowego Motyla wielkiego wydawcy nie czyni.
Dodam jeszcze, że obie książki o których (zakładam) mówisz, są autorstwa Mariki Krajniewskiej, założycielki wydawnictwa. Czyli nie osób, które w wydawnictwie publikują, ale jedynej kobiety w całej firmie, która (prawdopodobnie) wie jak się skleca zdania.
No i - "wielu znanych pisarzy"? Poważnie? A wymień kogoś poza Wiśniewiskim, którego ktoś chyba bardzo ładnie poprosił o blurba na okładkę (blurb nie jest recenzją, tak tylko wspominam).
Ale co ja tam wiem. W końcu jestem humanistką.
I rzeczywiście nie znam się na literaturze. Ale wygląda na to, że tylko na tej słabej
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).