Imię: Rafał
Wiek: 47 Dołączył/a: 13 Maj 2012 Posty: 56 Miasto: Europa
Wysłany:
2013-01-12, 18:37
Ślimaki jadam i mnie smakują. Ośmiorniczki i krewetki również lubię.
Kraba próbowałem raz i był super. Konsumowałem również raki - pycha.
Raz jadłem moule i mnie nie podeszły. Żaby niestety okazji jeszcze nie miałem.
Nie bardzo wiem jak można się wypowiedzieć, jak dany zwierzak smakuje?
A jak niby smakuje kurczak? Jak kurczak. Podobnie reszta...
______________________________________________________ ...i tak nie zrozumiesz...
(...tu ne comprendras jamais...)
Ja krewetki lubię. Kiedyś kupiłam sobie mieszankę takich owoców morza (mrożoną oczywiście:P) i możliwe, że to kwestia braku umiejętności ich przygotowania ale były obrzydliwe. Jeszcze te kalmary czy coś tam tak krążki gumowe może dałyby się zjeść (gdyby nie były aż tak gumowe:P) ale reszta to odpada w przedbiegach
Chciałabym spróbować sushi i mam nadzieję, że do 2015 mi się uda
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Ja uwielbiam sushi, wręcz kocham. Sam jestem "samozwanym mistrzem przygotowywania sushi " Więc jak koleżanka chce to mogę jej objaśnić parę tajników związanych z tą wspaniałą potrawą
PS. Ryb oprócz w sushi nigdy nie jadałem i dalej nie jem
Ślimaków nie dane mi było skosztować. Jeśli chodzi o owoce morza to jestem pasjonatem i próbowałem:
*krewetek (moje ulubione)
*krabów (delikatne i przjemne mięso, choć trzeba się namęczyć z wygrzebywaniem; paluszki krabowe z krabem mają wspólna chyba tylko nazwę)
*ośmiorniczki (w sushi barze, grilowane, z sosem sojowym i sezamem: poza gruczołem z atramentem, którego się przy tych małych nie wycina, świetne; mięso nieco twardsze od większości ryb ale delikatniejsze od kurczaka)
*małże (zarówno smażone, smażone w cieście na głębokim oleju, jak i gotowane są bardzo przyjemne; lekki posmak wątróbki)
*kalmary (jedyne których raczej nie zjem ponownie, gumowate i bez wyrazu)
Czekam na dzień w którym dane mi będzie spróbować homara.
madamegreen Blogger.Klub
Wysłany:
2013-03-27, 22:51
Bardzo lubię krewetki! Kalmary również jem z przyjemnością. Nie lubię małży, nie zjadłabym ślimaków ani ośmiorniczek:)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).