http://allegro.pl/show_item.php?item=2970410165 pozwolę sobie zaprosić do przeczytania opisu aukcji, bezcenny
hahha dobre niezawodny sposób na nabicie sobie ilości wyświetleń aukcji ^^ ale i tak mnie ciągnie chociażby żeby móc powiedzieć 'miałam i spróbowałam'
Nabicie wyszło poprzez promowanie aukcji na facebooku (obiło mi się, że na kilku stronkach fejsbuka została wykupiona reklama ~koszt pojedynczej to 4 zł).
Z tego co ja doświadczyłem iOS od Appla jest tym samym co Android, tylko że ten pierwszy jest płatny, jeśli Cię stać to spokojnie możesz to wybierać. Wszystko robisz dwoma kliknięciami, które kosztują np 10$ a w Androidzie to samo kosztuje odrobinę szperania w google ale jest darmowe.
heh opis aukcji genialny i jakże prawdziwy. Bawiłam się tym badziewiem i powiem krotko, nigdy w zyciu apple. Płacisz za to ugryzione jabłko a nie za jakość. Bo jakość badziewna. - w porównaniu z ceną. Za te pieniadze mozna kupic FULL WYPAS sprzet przy którym taki apple to lezy i kwiczy.
Sam przez długi czas byłem przeciwnikiem dotykowego ekrany, pierwsze modele telefonów nie oferowały zbyt wiele możliwości.
Pierwszy był jakiś stary LG, jednym słowem masakra. Długo korzystałem z BlackBerry (teraz dzielnie służy mojej mamie, w końcu może pisać sms'y ).
Pierwszy mój wymarzony telefon typu smartfon była Nokia 710 z systemem Windows Phone. Pierwsze wrażenia super system, prosty, bardzo intuicyjny i jak dla mnie niesamowity design. Lecz naprawdę mała liczba aplikacji do pobrania mnie odrzucała. Teraz z tego smartfona korzysta moja siostra i powiem ze naprawdę w niesamowitym tempmie aplikacje zaśmiecają sklep. Następnie wypróbowałem iOS oczywiście na iPhonie, korzystałem z 4.
Pierwsze moje słowa "już nigdy nie zmienię telefonu" oczywiście po 3 miesiącach zmieniłem iOS jest bardzo dobrym systemem, niesamowicie zoptymalizowanym do możliwości smartfonu dzięki czemu korzystanie jest bajecznie płynne. Lecz zostaje jeszcze Android i tu dopiero się zaczyna. Obecnie posiadam Samsunga Galaxy Note 2 i tym razem na 100% go nie zamienię (no chyba że na Nexus 4 ). System Android okazuje się idealnym dla mnie, nieograniczone możliwości w zmianach, modyfikacjach w smartfonie.
Mając przez 1 rok wszystkie te 3 rożne telefony z różnymi systemami mogę powiedzieć:
Windows Phone- system prosty, elegancji i wystarczający jeśli chodzi o zwykłe użytkowanie telefonu, mega plus szybki.
iOS - lansiarski, SWAG jest dobry ale nie za ta cenę telefonów
Android - jak dla mnie najlepszy z systemów, same plusy. Od cen telefonów i ich możliwości , sklepu z aplikacjami po same możliwości użytkowania do ingerencji w system.
Mój komentarz: pewnie wymiary 15x7cm albo większy
Ale poważnie... gdzie to trzymać takie olbrzymie telefony, bo chyba nie w kieszeni (obczaiłem ten Galaxy Note, który mi podpowiedziałeś - wszystko super ale wymiary odpadają).
Wracając do tematu wątku: z przerażeniem dowiedziałem się (porównując telefony w celu wyboru jakiegoś nowego) że AutoMapa jest tylko na Windows Mobile więc nie ma wersji ani na Androida ani nawet na Windows Phone aczkolwiek ma się pojawić na Windows Phone 8, więc cóż... jak dla mnie Windows Phone już choćby z tego powodu przebije Androida
Bardzo chwali się Androida - i słusznie. Warto jednak zauważyć, że dopiero Jelly Bean jest systemem spójnym, lekkim i dopracowanym. Aż do wersji czwartej ten system może i oferował wiele, lecz nie był jeszcze gotowy do tańszych urządzeń, a nikt nie chce wydać 2000 na telefon, podczas gdy ten i tak lubi się czasem przyciąć. Teraz to już pełny system, który sam używam.
Warto jednak zwrócić uwagę na Windows Phone (osiem!), które jest chyba równie dopracowane co iOS. To tylko kwestia czasu, aż zdobędzie wielu deweloperów tworzacyh aplikacje.
A wspominany iOS? System, a raczej telefon nie dla wszystkich. 4 cale? Mało, bez względu na wszystko. Nie za takie pieniądze. Dodatkowo nie oferuje zbyt wiele sam od siebie, mimo swojej meeega optymalizacji.
Dziwne, bo jeszcze niedawno czytałem, że nie ma, a na Twoim linku wygląda rzeczywiście podobnie do mojej AutoMapy tylko komentarze niezbyt zachęcające, więc może chodzi o to, że na Androidzie to nie działa tak jak powinno...
A do tematu co ja mogę na dzień dzisiejszy dodać... Wybrałem w końcu Nokię Lumię 800 czyli z Windows Phone (niestety nie 8 a jedynie 7.5, no z aktualizacją do 7.8), jeszcze zbyt dokładnie nie przetestowałem ale po kilku pierwszych dniach mam takie wnioski: kafelki są super, wygodniejsze rozwiązanie niż skróty na Androidzie. W ogóle menu bardziej mi się podoba (albo panel z kafelkami albo lista aplikacji, a nie ekrany, które trzeba przerzucać bo im więcej aplikacji tym więcej ekranów...).
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).