Na pewno to bardzo oryginalna opcja ale czy photoshopowe narzędzie... no jest takie co się marze po obszarze i się samo "naprawia" nie usunęłoby tego z łatwością?
Ja walę przeźroczysty napis po prostu na środku zdjęcia jest na tyle przeźroczysty że chyba nie oszpeca foty, a jednocześnie chyba nie byłoby tak łatwo go usunąć bez śladu.
Chociaż jak się chce, to zawsze się da ale też zawsze zostanie ślad i o to chodzi.
ale czy photoshopowe narzędzie... no jest takie co się marze po obszarze i się samo naprawia nie usunęłoby tego z łatwością?
da się skasować taki prosty napis, nawet narzędziem online.
wendigo napisał/a:
Ja walę przeźroczysty napis po prostu na środku zdjęcia jest na tyle przeźroczysty że chyba nie oszpeca foty, a jednocześnie chyba nie byłoby tak łatwo go usunąć bez śladu.
wspominałem już o tym kiedyś. Jak ktoś się boi o zdjęcia lub ma problem z nagminnym "pożyczaniem bez pytania" to najlepiej umieszczać napisy w widocznych miejscach, na elementach, z których ciężko skasować. Pogarsza to trochę wygląd zdjęcia, no ale coś za coś.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Szybko i Łatwo Blogger.Klub
Wysłany:
2013-05-13, 21:06
Ja też czasem na zdjęciach do postów umieszczam przeźroczysty napis w photoScape
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
halldis Blogger.Klub
Wysłany:
2013-05-15, 15:45
Ja swoje zdjecia watermarkuje w VSO Image Resizer.
Dodaje zank wodny w dowolnym miejscu na zdjeciu na nieograniczonej ilosci zdjec.
Manualnie ustawiasz przezroczystosc i polozenie. Proste jak dla malpki a dziala.
Jestem zaskoczony, że nikt nie wspomniał o Lightroomie, dedykowanym obróbce zdjęć zgranych prosto z aparatu. Dodanie znaku wodnego wstawili na etapie eksportu poprawionych RAW do docelowego formatu - na zasadzie: wybierz watermark, ustal jego pozycję, rozmiar, przezroczystość i czekaj, jak przy eksporcie zostanie dodany do każdego zdjęcia. Z tego, co pamiętam, stara Picasa (aplikacja) miała podobną funkcję; nie wiem jak jest teraz (od czasu połączenia albumów Picasy z G+ nie korzystałem).
Program Mark It Now! do masowego podpisywania obrazów/zdjęć nakładania znaku wodnego przy wykorzystaniu przez siebie zdefiniowanego tekstu, obrazu lub obu tych rzeczy (z możliwością ustawienia koloru, czcionki, przezroczystości, położenia, wyrównania, marginesów i innych parametrów). Wstawisz wszystko, wszędzie i w każdym rozmiarze. Zrób sobie estetyczne logo w png, wgraj i potem już zawsze możesz je umieścić na focie.
Z tego typu prostych programów jest jeszcze IrfanView
Na polskiej stronie IrfanView napisali, że jest darmowy tylko do użytku niekomercyjnego, dla instytucji edukacyjnych oraz organizacji humanitarnych, a dla wszystkich innych użytkowników program ten jest płatny. Tak więc odpada pobranie go jako FREEWARE, jeśli ktoś zarabia lub ma zamiar zarabiać na blogu (wtedy trzeba wykupić licencję).
EDIT: Dziękuję moderatorowi. Link podałam, aby nie trzeba było wierzyć mi tylko na słowo, ale decyzję rozumiem i zapamiętam na przyszłość. Pozdrawiam.
Ja też czasem na zdjęciach do postów umieszczam przeźroczysty napis w photoScape
ale hurtowo? jeżeli tak to fajnie jakbyś pokazała w jaki sposób ;-)
to jest najfajniejsze bo da się hurtowo w Photocsape jest narzędzie batch Editor. Narzędziem Dodaj dodajemy wiele zdjęć, póżniej w okienku je zaznaczamy i w zakładce obiekt dodajemy to co ma być znakiem wodnym świetna sprawa
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).