Olejek rycynowy jest ogólnie fajny tylko wymaga mega hiper systematyczności. Po tygodniu -dwóch efektów nie zobaczysz może po miesiącu zacznie być coś widać
Olejek rycynowy generalnie jest trucizna. Do wlosow jest mnostwo innych naturalnych preparatow ktore dadza taki sam skutek. chocby olej z pestek winogron.
Stosowałam i stosuje olejek rycynowy i moje rzęsy są mocniejsze i trochę ciemniejsze, ale widoczne efekty były dopiero po 2 miesiącach regularnego stosowania
Gagatek Blogger.Klub
Wysłany:
2013-05-19, 13:55
Nie zaobserwowałam jakiegoś dużego wpływu olejku rycynowego na moje rzęsy i brwi - właściwie w niczym im nie pomógł, ale też nie zaszkodził. Świetnie działa jednak na paznokcie i skórki - wygładza, wymacnia, nawilża i odżywia. Niezbędna jest jednak systematyczność i wytrwałość
Och nad olejkiem rycynowym to ja mogę mówić i mówić bez opamiętania. Jak dla mnie jest to olejek, którego już nigdy nie może zabraknąć w moim domu. Jest dobry na wszystko i u mnie na wszystko działa.
Ale fakt - regularność to podstawa, bez dwóch zdań!
- a skąd masz takie informacje?
Bardzo mi pomógł na rozdwajające się paznokcie - nie pomagało im ani zażywanie tabletek na ten cel przeznaczonych, ani wzmacniacze, odżywki do paznokci różnych firm. W dodatku efekt przyszedł bardzo szybko. Po 3-4 dniach już były twardsze. Trzeba tylko regularnie używać. I kosztuje śmieszne grosze, a jest baaaardzo wydajny.
Olej rycynowy faktycznie wzmacnia włosy ale przyciemnia, więc jak się jest blondynką dobrze dodać sok z cytryny lub ocet. Ja mieszałam olej rycynowy z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny najlepiej dać to na noc i zapakować włosy w worek foliowy i ręcznik.
Słyszałam też o nafcie ale sama nie stosowałam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).