Nikogo nie bronię i mi osobiście się to nie podoba, ale..
Cytat
Skoro sam siebie określa mężczyzną i Conchita jest tylko wyrazem scenicznym, artystyczną osobowością to dla mnie wszystko jasne.
Tak właśnie. Skoro piszemy o pseudonimie i wyrazie artystycznym (bo nazwisko ma inne a użyte w temacie to pseudonim), to wygląda na wszystko ok. Zjawisko nie jest także niczym nowym, bo dawniej chociażby w teatrach to mężczyźni odgrywali postacie żeńskie (teatr grecki czy elżbietański).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Lukem - skoro na Wikipedii jest polska wersja tego artykułu to czemu wrzucasz angielską?
dlatego.
Dokładnie. Mam też swoją osobistą opinię nt. polskiej Wikipedii i nie jest ona specjalnie pochlebna, ale nie o tym teraz rozmawiamy. Póki co porównaj sobie hasła nt. Conchity Wurst w polskiej i angielskiej Wikipedii - np. pod kątem tego, skąd się wzięło "Wurst" w pseudonimie wykonawcy.
I dorzucę jeszcze trzy grosze w trochę szerszym świetle.
Proponuję ponowić to pytanie tak mniej więcej za trzy-cztery lata. Albowiem Eurowizja w dniu dzisiejszym jest konkursem na najlepszą piosenkę, ale sama w sobie nie gwarantuje tego, że jej zwycięzca zrobi międzynarodową karierę i wyryje swoje nazwisko na kartach historii. Spróbujcie sobie przypomnieć bez pytania Google, kto wygrywał w ciągu ostatnich 5 lat i ile z tych osób nagrało album/singiel, którego do dziś słuchacie. I pomyślcie sobie, że być może ten sam los czeka Conchitę Wurst.
Abbie się kiedyś udało. Ale nie dlatego, że wygrali Eurowizję (to była tylko część ich sukcesu), tylko dlatego, że na przestrzeni iluśtam lat pracy nagrali ponadczasowy materiał.
To jest super, bo to nic innego jak kreacja sceniczna. Ktoś, kto po prostu przebrał się za kobietę. Społeczeństwo jest poruszone, ale co to za społeczeństwo, które jest dotknięte przez takie rzeczy. Poeci wyklęci przebierali się w sukienki już dawno temu, ludzie w teatrach wciąż się przebierają i nie ma takiego skandalu. A gdy ktoś wystartuje ze słabą piosenką w słabym konkursie i na dodatek to wygra, ten skandal nagle się rodzi; oczywiście wśród ludzi, którzy samym konkursem zainteresowani nie są.
Pabiart Blogger.Klub
Dołączył/a: 26 Mar 2014 Posty: 30
Wysłany:
2014-06-21, 11:56
Według mnie mogła/mógłby sobie zgolić tą brodę, bo to wygląda odpychająco.
Ale jej/jego piosenka na Eurowizji mi się spodobała.
______________________________________________________ http://pabiart.blogspot.com/ Zapraszam na mojego bloga o rysowaniu!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).