Wysłany:
2014-03-18, 20:25
Czemu nie można tego zrobić prosto? Czy blogi zakładają wyłącznie ludzie znający się na HTML? NIE.
Mi też nie działa, a zrobiłam jak napisał Htsz - wkleiłam UA w Ustawieniach w Inne
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tak, może tak być. Spróbuj otworzyć bloga w innej przeglądarce a potem odświeżyć kartę z informacją o stanie kodu śledzenia.
//edit
można sprawdzić również zakładkę "na żywo" i jeżeli widać tam aktualnie przebywające osoby, to w reszcie kart po pewnym czasie również pojawią się dane (o ile nie dodaliśmy jakiś filtrów wykluczających ruch).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Bardzo mi się przydał ten szczegółowy opis uruchomienia google analytics. Wszystko działa poprawnie, jednak mam pytanie. Próbowałam juz wygooglowac ale nie udało mi się, zastanawiam sie czy program też nalicza moje wejścia ktoś wie może ?
Tak, nalicza.
Możesz to wykluczyć w adblocku, pluginem avasta, za pomocą ciasteczek lub IP (o ile masz stałe). Własnymi odsłonami można przejmować się w momencie kiedy stanowią zbyt duży procent wszystkich w ciągu dnia.
Imię: Gosia
Wysłany:
2014-09-15, 13:17
A ja mam taki problem z Google Analytics:
Dziś według bloggera i jeszcze jednej stronki ze statystykami miałam wejście między innymi z Rosji i kilka z innych krajów, a Google Analytics mi tego nie wykazuje (w zasadzie to pokazuje mi kilka wejść z Francji, ...no i oczywiście krajowe).
No chyba, że z Rosji to jakiś "bocik" jest, bo z tego co pamiętam, to chyba ustawiłam żeby roboty ignorowało, ale drugi raz nie mogę trafić do tej funkcji, by sprawdzić.
[ Dodano: 2014-09-15, 14:38 ]
I jeszcze jedno pytanko, jak Google Analytics mogę ustawić sobie kto zasubskrybuje newslettera z mojego bloga? Trafiłam tam na coś takiego jak Cele-> Subskrypcja newslettera, ale nie bardzo wiem jak to ugryźć...
jeżeli chodzi o cele, to zapraszam do pomocy GA -> https://support.google.co...f_topic=1007030
w tym wątku skupmy się jedynie na problemach dotyczących instalacji statystyk na blogu ;=)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).