Profil powiązany lekko z blogiem, troszkę od niego odbiegający, jednak tematycznie zgodny.
Fanpage jeszcze nie dopieszczony, niebawem to się jednak zmieni.
Założyłem FP z racji dostępu do dodatkowych statystyk i szansy na łatwą, szybką i bezbolesną reklamę. U mnie to kanał, na którym wrzucam linki do najnowszych wpisów na blogu i ewentualnie jakieś "pierdoły", które z racji rozmiarów czy braku należytej powagi nie mogą trafić na bloga.
Przez facebooka prowadzę też konkursy. Użytkownicy podają się wtedy z imienia i nazwiska więc zmniejsza to szanse na kombinowanie.
Jak traktujecie swoje fanpejdże? Jako zwykłą subskrybcję nowości na blogu, czy staracie się prowadzić dalej idącą komunikację z użytkownikami? Udaje Wam się zaangażować publiczność do reagowania na Wasze posty?
u mnie niestety ciężko, staram się wybierać ciekawsze rzeczy z forum, ale ludzie reagują różnie, ostatnio po opublikowaniu posta miałem 3 anulowane polubienia..
A jeśli chodzi o mój fanpage, to u mnie jest to główne źródło informowania o nowościach na blogu i nie tylko. Generalnie sprawdza się bardzo dobrze
facebook.com/totolijo
Mój FP żyje głównie dzięki znajomym ze ścieżek biegowych. Ale jeżeli choć trochę interesujecie się bieganiem - zapraszam. Opinie, rady, lajki mile widziane
Głównie publikuję nowe posty + ewentualnie jakąś muzykę, bo często wspominam na blogu o ukochanych jazzowych kawałkach. Idealne tło do mojego chaotycznego Wanderlustu.
Głównie publikuję nowe posty + ewentualnie jakąś muzykę, bo często wspominam na blogu o ukochanych jazzowych kawałkach. Idealne tło do mojego chaotycznego Wanderlustu.
Ja tam już wcześniej przeleciałam przez wszystkie blogi zawarte w tym temacie - z fanpagem blogowicza na czele i wszystkie (chyba, bo może któryś mi umknął ) polubiłam
u mnie niestety ciężko, staram się wybierać ciekawsze rzeczy z forum, ale ludzie reagują różnie, ostatnio po opublikowaniu posta miałem 3 anulowane polubienia..
Naprawdę? Masz jakieś pomysły skąd te anulowane polubienia? To był jakiś kontrowersyjny temat czy jak? Zastanawiam się, bo w moim przypadku trzeba mnie bardzo bardzo zdenerwować żebym aż uciekła się do 'unlike'.
Podobnie jak Wojciech W. swój fanpage traktuję jako uzupełnienie treści na blogu, sposób na podzielenie się jakąś krótszą myślą, zdjęciem, informacją. Póki co wygląda na to, że ludzie to lubią i znacznie chętniej dyskutują/komentują na fejsie niż na stronie (nie mam nic przeciwko), najpewniej dlatego, że tak jest wygodniej. Fanpage można znaleźć tu: www.facebook.com/janinadaily
Nie poruszam kontrowersyjnych tematów. Na stronę wrzucam ważne ogłoszenia, pomocne wątki i kilka razy dodawałem materiały dotyczące mnie (jedne z popularniejszych), ale wszystko kręci się wokół blogów, głównie blogspota. To mogli być jacyś zagubieni internauci, zagraniczni, znajomi (ale wysyłałem kiedyś zaproszenia tylko tym, co blogują), ewentualnie osoby niezainteresowane bloggerem bądź kończące swoją przygodę z blogami.
Janina napisał/a:
Póki co wygląda na to, że ludzie to lubią i znacznie chętniej dyskutują/komentują na fejsie niż na stronie (nie mam nic przeciwko), najpewniej dlatego, że tak jest wygodniej.
wygodniej, ale mimo wszystko starałbym się na Twoim miejscu przenosić dyskusje na stronę, szkoda by to przepadło gdzieś w otchłani tablicy a na blogu można to będzie przeczytać w każdej chwili i dorzucić swoje trzy grosze nawet po roku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).