Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 17 Mar 2006 Posty: 229 Skąd: Chełm
Wysłany: 18-03-2006, 10:15 Firefox + rozszerzenia
Denerwuje mnie IE... Jeszcze z pół roku temu sam korzystałem z IE, chociaż go nienawidziłem, a dlaczego? Bo byłem tak silnie przyzwyczajony. Do czasu kiedy zobaczyłem Firefoxa, nie urzywam już nic innego! Firefox ma coś takiego w sobie, że nie robi śmieci w systemie, nie daje reklam, jave, flashplayera i inne tego typu nakładki instalujemy klikając jeden raz myszką. Świetne połączenie przejrzystości i ładnej grafiki (wsytarczy wejść na stronę www.firefox.pl).
Wysłany: 18-03-2006, 10:26
Internet Explorer już dawno przestał być najlepszą przeglądarką.
A co do nakłądek na IE, to nie lepiej dać nakłądkę na firefox?
Firefox pozwala na zmianę wyglądu poprzez instalację motywów (np. może wyglądać jak IE).
Firefox zyskał tak duże poparcie, że nawet Google ma specjalną stronę dla niego.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 18-03-2006, 10:36
A ja uzywam Maxthona, ktory jest nakladka na IE i co? Zero wirusow, ani innych swinstw a w dodatku wyswietla mi sie kazda strona, internet szybko dziala a i komfort uzytkowania jest wysoki. Z FF tez korzystalam, ale wydawala mi sie zbyt uboga, nawet wtedy kiedy poinstalowalam te wszystkie rozszerzenia. Dokladnie to samo moge miec w Maxthonie i nie przejmowac sie zadnym zagrozeniem.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 18-03-2006, 10:40
Zainstalaj sobie Avant Browser i też zero wirusów i masz mozliwosc otwieirania stron w jednym panelu. A tak na marginesie to uzywam opery ;p Opera rządzi
Wysłany: 18-03-2006, 10:40
Frozen Lust napisał/a:
nawet wtedy kiedy poinstalowalam te wszystkie rozszerzenia.
Firefox ma setki rozszerzeń, jestem pewien, że nie zainstalowałeś wszystkich. Pewnie większość tych, co zainstalowałeś była ci nie potrzebna. a co do Maxthona, wydaje mi się, że fajną funkcją jest oglądanie 2 stron jednocześnie, mając je na jednym pulpicie...
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 18-03-2006, 10:45
Karol napisał/a:
Pewnie większość tych, co zainstalowałeś była ci nie potrzebna
Hehe, a skod to mozesz wiedziec? Wyobraz sobie, ze potrafie czytac opisy i dokladnie wiem jakie pluginy poinstalowalam, bo czytalam opisy. A spedzilam na tej stronie z pluginami ponad 3 godziny zeby wszystko przeczytac. A mowiac "te wszystkie" mialam na mysli, te ktore uprzyjemniaja zycie a nie sa tylko bajerem. Ale nawet wtedy nie bylam do konca zadowolona.
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 18-03-2006, 10:48
Avant Browser i Maxthon są to jedynie nakładki na Internet Explorera, przez co mają one praktycznie te same problemy z bezpieczeństwem i przestarzały silnik wyświetlania stron.
Frozen Lust napisał/a:
A mowiac "te wszystkie" mialam na mysli, te ktore uprzyjemniaja zycie a nie sa tylko bajerem.
Jeśli miałabym zmienic przeglądarkę, wybrałabym Operę. Narazie używam na zmianę IE oraz ff, ale liska rzadziej. Mam często aktualizowanego kompa i raczej nie narzekam na inwazję wirusów, a jesli juz to sa one usuwane szybciej niż zdążą się zadomowić. Reklamy jakoś też nie dokuczają mi
Wysłany: 18-03-2006, 10:55
To jest twoja opinia, Karol, wynikajaca z doswiadczenia, czy napedzana owczym pedem? :>
Sorry, ale ja jestem nonkomformistka i jak cos mi pasuje i nie tworzy problemow to po prostu tego dalej uzywam. Nie zauwazylam roznic pomiedzy FF i Maxthon, poza wyswietlaniem stron. A skoro nie widac roznicy to po co mam sie przesiadac? Zeby wydawac sie bardziej cool niz w rzeczywistosci? Nie dziekuje.
Wysłany: 18-03-2006, 11:00
Frozen Lust napisał/a:
wynikajaca z doswiadczenia, czy napedzana owczym pedem?
Oczywiście, że z doświadczenia. Używając IE, mniej wiecej co miesiąc przeinstalowywałem windowsa. Obecnie jest to coraz żadsza operacja... Poza tymi waszymi np. czytaniami filtrów, osobiście wydaje mi się, ważniejsze bezpieczeństwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum