Nowa funkcja mikroblogowa na naszej klasie - o której od pewnego już czasu dyskutujemy w temacie o nowym komunikatorze nk - wystartowała.
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami. Jakie są wasze wrażenia ? jak według was wypada śledzik w porównaniu do innych mikroblogów z Polski i zagranicy ;> ?
Pomogła: 12 razy Wiek: 22 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 3361 Skąd: Wrocław
42 Blogs
Wysłany: 09-09-2009, 00:15
To takie coś jak shoutbox. Nie wiem co w tym fajnego, ale zawsze to jakiś pomysł. W sumie to jest mi to obojętne, byleby tylko moi znajomi nie odpieprzali tam jakichś głupot.
To jest tak jak blip, którego używasz, tylko tutaj odbywa się to miedzy znajomymi z naszej klasy
jak na razie widzę tylko zabawę znajomych, co chwile pojawia się wiadomość "WTF?". Pewnie po kilku dniach wyjdzie kogo warto obserwować a kogo nie ma po co
Jeżeli chodzi o panel to całkiem sympatyczne miejsce wybrali i dobrze, że jest opcja "zwiń"
To jednak nigdy nie zastąpi Blipa ani Twittera. Bardziej stawiam, ze to podobne do shoutboxa.
zależy komu nie zastąpi, bo ludzie mimo, że mają gadu-gadu to w większości nawet nie wiedzą o blipie i do czego to służy a tu masz swego rodzaju sposób na oswojenie mas z pojęciem mikroblog. Poza tym wejdź na stronę główną blipa i tam masz to samo co na stronie głównej swojego profilu nk też wygląda jak "shoutbox".
W domenie śledzika http://sledzik.pl po zalogowaniu się masz tylko kokpit do mikrobloga i prezentuje się to praktycznie jak flaker, twitter czy blip. Jak przesiejesz znajomych to tym bardziej nie będzie to czatem W dodatku pod ręką masz skrzynkę wiadomości prywatnych.
Inez napisał/a:
No tak, zawsze można kogoś ignorować.
nie ignorować, tylko nie śledzić, przy każdej wiadomości masz opcje do wyboru:
- naciskając na gwiazdkę dodajesz wpis do ulubionych.
- naciskając na dzióbek w dół masz menu: możesz wysłać do danej osoby wiadomość, śledzić/nie śledzić ją, zgłosić nadużycie lub ukryć dany wpis
podoba mi się forma komentowania wpisów, na flakerze też to widziałem, z tego co widzę powiadomienia o komentarzach dostępne są na kokpicie śledzika pod wpisami.
Jakby do kokpitu dorzucili ostatnio dodane zdjęcia znajomych to jestem skłonny przesiąść się na śledzika
w edytorze profilu nie zauważyłem opcji "nie chcę korzystać ze śledzika", ale można ukryć go przed wszystkimi i zabronić komentowania oraz śledzenia swojego profilu.
Ludzie rzeczywiście traktują to jako czat, nawet nie używają opcji odpowiedz tylko wpisują kolejną wiadomość a przecież czy ta to pozostała część znajomych nie będących w temacie
W sieci już krąży instrukcja do ukrywania śledzika zamieszczona na pokazywarce.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 19 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 3744 Skąd: R-ków.
1308 Blogs
Wysłany: 09-09-2009, 14:21
teneniel, możesz mi powiedzieć, gdzie to się wyłącza, bo ja chyba ślepy jestem >.<
Śledzik to nic specjalnego. Trochę czasu i będzie prawdziwy śmietnik (przy np. 200 znajomych to jest bardzo prawdopodobne). Po za tym, jak już wcześniej zauważyła Asia, śledzik nie odświeża się w czasie rzeczywistym... buu...
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 19 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 3744 Skąd: R-ków.
1308 Blogs
Wysłany: 09-09-2009, 14:35
Htsz napisał/a:
w edytorze profilu nie zauważyłem opcji nie chcę korzystać ze śledzika, ale można ukryć go przed wszystkimi i zabronić komentowania oraz śledzenia swojego profilu.
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 475 Skąd: okolice Elbląga
42 Blogs
Wysłany: 09-09-2009, 14:51
Czemu to coś jest na stronie głównej?? - moja pierwsza reakcja. TO jest straszne!
Z nk robi się portal dla nastolatków, którzy nie mają co robić w domu... Najchętniej bym to wyłączyła zupełnie, ale nie chce mi się z tym bawić, i tak na nk wchodzę rzadko
_________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Ostatnio zmieniony przez Ewa 09-09-2009, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum