Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz dostęp do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 10-07-2006, 22:12 Problem z programem EMULE - lista serwerów (?)
ściągnęłam EMULA, zainstalowałam, włączyłam. Wszystko pięknie ładnie. Klikam na "Podłącz", wybieram serwer (albo najpierw serwer, później "Podłącz", bez różnicy) i czekam. Niby się podłącza, ale po kilku minutach znowu mam opcję "Podłącz". Wyłączyłam i włączyłam od nowa. Pojawił się taki komunikat:
"Nie odnaleziono wpisu 'serverlistadress' w pliku 'adresses.dot'. Wklej właściwy adres listy serwerów do tego pliku jeśli chcesz automatycznie aktualizować listę serwerów."
I od tego czasu zawsze, gdy włączam Emula (teraz robię to tylko po to, żeby sprawdzić, czy może coś się zmieniło) pojawia się ten komunikat.
Dodam, że mam nowy komputer, więc może muszę zainstalować coś, co miałam na starym?
Pomóżcie
Dzięki
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 11-07-2006, 01:25 ]
temat na pewno nie do działu webmastering
Zaproszone osoby: 4 Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Kłodzko
Wysłany: 11-07-2006, 00:00
wydaje mi się, że masz jakiegoś dziurawego Emula. Najprostsze rozwiązanie - ściągnij nowego, najlepiej z oficjalnej strony. Możliwe też, że masz całkowicie starego emula i pomóc może aktualizacja.
P.S. Chyba nie w tym dziale napisałaś owy temat.
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2957 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 11-07-2006, 01:30
wiele for radzi aby kopiować pewne pliki konfiguracyjne emule przy zmianach systemu lub komputera aby nie stracic nabitych punków, wtej chwili nie znam dokładnej nazwy pplików, ale jeżeli nie masz zrobionej kopii to nanic się to teraz zda. jedynym rozwiązaniem jest wspisać ręcznie kilka pewnch serwerów emula
Ściągnij ją, rozpakuj i wsadź do c:/program files/emule/config
Jak już potem odpalisz emule, to wejdź w OPTIONS > SERVER i ODZNACZ opcję "Auto-update server list at startup" bo inaczej po każdym odpaleniu emula będą Ci się wyszukiwać nowe servery i tylko zaśmiecą miejsce. Te które Ci dałem w zupełności wystarczają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum