Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Wysłany: 22-07-2006, 16:35 [Photoshop] Jak załadowac brushe?
Znam fajne strony z brushami. Instaluję je na kompa, ale nie mam pojęcia jak zainstalować je na Photoshopa 7,0. Jestem okropnie początkująca. Nie mam prawie o niczym pojęcia. Jeśli można to proszę jeszcze o małą pomoc jak ich używać. Jeśli ktoś będzie usiłował mi pomóc to proszę o szczególne wyjaśnienia. Dziękuję z góry, bo bardzo liczę na waszą pomoc.
:*
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 22-07-2006, 17:41
Wchodzisz do katalogu głownego photoshopa, czyli tam gdzie zainstalowalas ten program. A pozniej w presets/brushes i tam dajesz te brushe. Zaladuja sie wraz ze startem photoshopa.
A jak uzywac, to proste. Bierzesz brusha, wybierasz kolor i maziasz co chcesz
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 25-07-2006, 22:56
NIekoniecznie sie same zaladują, Brushe moga byc w dowolnym miejscu na dysku, trzeba tylko po uruchomieniu ps kliknac na strzalke przy brushach i wybrac opcje load brushes albo zaladuj pedzle
też jestem nowy i mam pytanie mógłby mi ktoś w skrócie wytłumaczyć co to są te brushe, jak ich użyć? wrzucam je do tego folderu co mówicie i wchodze w photoshop i co dalej? ^^ (mam photoshopa po polsku ;] )
brush = pędzel (skrót na klawiaturze - B - przynajmniej w ps7)
KrawoL, po załadowaniu ich do folderu w programie pod menu (plik, edycja itd.) masz też takie coś:
pędzel: (tutaj podgląd) i obok trójkącik skierowany w dół. klikasz na niego. Następnie klikasz na rozwiniętym menu w trójkacik skierowany w prawo i tam z menu wybierasz "wczytaj pędzle..." szukasz nazw tych, które wgrałeś i dodajesz
W obecnym czasie pędzle tworzone w nowszych wersjach Photoshopa mogą nie działać na starszych wersjach.
Rozwiązaniem jest np. zainstalowanie triala nowszej wersji, stworzenie nowego dokumentu, klikniecie pędzlem w jego 100% wielkości i zapisanie jako plik psd. Następnie otworzenie pliku psd w starszej wersji PS'a i stworzenie pędzla od nowa poprzez Edit>Define Brush...
Wiek: 16 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 31 Skąd: Trzebinia
Wysłany: 01-08-2007, 03:35
Super, tylko, że ja mam dwa foldery Presets i PresetsPL, w obu jest folder Brushes i gdzie ja mam włożyć te pędzelki w końcu? Umieściłam kilka w jednym z tych folderów i istotnie, udało mi się je wgrać, ale ton tylko nikły procent. Kiedy próbowałam je wczytać, tak jak polecił Htsz to w ogóle nie pokazał tych plików z pędzlami. I co zrobić? Gdzie może być błąd? Chyba znowu przyjdzie mi kombinować...
Pozdrawiam. ;]
w opcjach brushów fotoszopa macie taką opcje, że możecie załadować brushe z dowolnego miejsca na dysku. Zwie się jakoś na "r" i nie wiem jak, bo teraz tak jakby mam windowsa na nowej partycji, a tam nie idzie photoshop.
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum