Wysłany: 22-07-2006, 16:35 [Photoshop] Jak załadowac brushe?
Znam fajne strony z brushami. Instaluję je na kompa, ale nie mam pojęcia jak zainstalować je na Photoshopa 7,0. Jestem okropnie początkująca. Nie mam prawie o niczym pojęcia. Jeśli można to proszę jeszcze o małą pomoc jak ich używać. Jeśli ktoś będzie usiłował mi pomóc to proszę o szczególne wyjaśnienia. Dziękuję z góry, bo bardzo liczę na waszą pomoc.
:*
Zyskaj dostęp do wszystkich działów oraz ukrytych treści w tematach - Zrób sobie profil na forum za darmo!
Masz już aktywne konto? - zaloguj się i pozbądź się reklam między postami!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1115
14 Blogs
Wysłany: 22-07-2006, 17:41
Wchodzisz do katalogu głownego photoshopa, czyli tam gdzie zainstalowalas ten program. A pozniej w presets/brushes i tam dajesz te brushe. Zaladuja sie wraz ze startem photoshopa.
A jak uzywac, to proste. Bierzesz brusha, wybierasz kolor i maziasz co chcesz
_________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Artur eBlog.Klub
Zaproszone osoby: 15
14 Blogs
Wysłany: 25-07-2006, 22:56
NIekoniecznie sie same zaladują, Brushe moga byc w dowolnym miejscu na dysku, trzeba tylko po uruchomieniu ps kliknac na strzalke przy brushach i wybrac opcje load brushes albo zaladuj pedzle
panna-nirvana [Usunięty]
10 Blogs
Wysłany: 26-07-2006, 10:01
Dzięki
KrawoL [Usunięty]
10 Blogs
Wysłany: 09-09-2006, 13:56
też jestem nowy i mam pytanie mógłby mi ktoś w skrócie wytłumaczyć co to są te brushe, jak ich użyć? wrzucam je do tego folderu co mówicie i wchodze w photoshop i co dalej? ^^ (mam photoshopa po polsku ;] )
brush = pędzel (skrót na klawiaturze - B - przynajmniej w ps7)
KrawoL, po załadowaniu ich do folderu w programie pod menu (plik, edycja itd.) masz też takie coś:
pędzel: (tutaj podgląd) i obok trójkącik skierowany w dół. klikasz na niego. Następnie klikasz na rozwiniętym menu w trójkacik skierowany w prawo i tam z menu wybierasz "wczytaj pędzle..." szukasz nazw tych, które wgrałeś i dodajesz
W obecnym czasie pędzle tworzone w nowszych wersjach Photoshopa mogą nie działać na starszych wersjach.
Rozwiązaniem jest np. zainstalowanie triala nowszej wersji, stworzenie nowego dokumentu, klikniecie pędzlem w jego 100% wielkości i zapisanie jako plik psd. Następnie otworzenie pliku psd w starszej wersji PS'a i stworzenie pędzla od nowa poprzez Edit>Define Brush...
Monica Reyes [Usunięty]
10 Blogs
Wysłany: 01-08-2007, 03:35
Super, tylko, że ja mam dwa foldery Presets i PresetsPL, w obu jest folder Brushes i gdzie ja mam włożyć te pędzelki w końcu? Umieściłam kilka w jednym z tych folderów i istotnie, udało mi się je wgrać, ale ton tylko nikły procent. Kiedy próbowałam je wczytać, tak jak polecił Htsz to w ogóle nie pokazał tych plików z pędzlami. I co zrobić? Gdzie może być błąd? Chyba znowu przyjdzie mi kombinować...
Pozdrawiam. ;]
w opcjach brushów fotoszopa macie taką opcje, że możecie załadować brushe z dowolnego miejsca na dysku. Zwie się jakoś na "r" i nie wiem jak, bo teraz tak jakby mam windowsa na nowej partycji, a tam nie idzie photoshop.
Mam do was pytanie dotyczące brushy. Może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc.
Otóż wczoraj załadowałam nowe brushe, wczoraj jeszcze wszystko mi działało, natomiast dziś gdy chce dodać brusha to mam pewien problem dodać się dodaje, ale nie mogę zmienić jego koloru.. Mam automatyczny kolor taki wyblakły siwy.. Więc nic go nie widać
niektóre brusze po prostu są jednego koloru i już. nic nie można zrobić. tzn można - po zakończeniu malowania bruszem na nowej warstwie, zaznaczasz ją i malujesz na nowej warstwie po bruszach kolorem, zaznaczasz odwrotność, wycinasz co niepotrzebne i ustawiasz jakąś przezroczystość iju, masz kolorowe brusze. jeśli coś nie da się zrobić opcjonalnie, można znaleźć wyjście w zupełnie inny sposób : )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum