Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wiek: 16 Dołączył: 26 Mar 2006 Posty: 131 Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 29-04-2006, 16:53 [Photoshop] Ktora wersja najlepsza?
NO więc to są jakby 2 tematy, ale w jednym:
I temat to: Która waszym zdaniem część Photoshopa jest najlepsza i dlaczego? Co w niej jest, a czego nie ma w innych?
II temat to: Jaki waszym zdaniem jest najlepszy temat do robienia avatarów? Co robicie, żeby avatary były ruchome? Może używacie róznych programów? Podjcie nazwe !!
Są to moim zdaniem tematy podobne, dlatego umieściłem je razem
Prosze o konkretne i wyczerpujące wypowiedzi heh...
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 29-04-2006, 17:34
Ja uzywam PS7 poniewaz wiekszosc resources ktora sa w necie odpowiadaja wlasnie tej wersji. A co do drugiego pytania, to do animowanych avatarow uzywam Adobe Image Ready, ktore jest instalowane razem z photoshopem.
PS. nazywaj jakos normalnie te tematy, na przyklad tak zeby odpowiadaly tresci postu
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 30-04-2006, 00:33
Frozen Lust napisał/a
Ja uzywam PS7 poniewaz wiekszosc resources ktora sa w necie odpowiadaja wlasnie tej wersji.
wszystkie dodatki do wczesniejszych wersjach dzialaja tez na najnowszych.
Ja korzystam z Photoshopa Cs i wszystkie doinstalowywane zasoby (ktore pod kazdym wzgledem dzialaja jak najbardziej prawidlowo) byly przeznaczone dla ps7.
Nie wiem dokladnie jakie sa roznice pomiedzy poszczegolnymi wersjami, ale sadze ze strona adobe zawiera odpowiedzi na nurtujace sie kwestie. Osobiscie odradzalabym Photoshopa cs2 z ktorego korzystalam i nie bylam zadowolona (podupiony sytem zapisywania, nie mozna zmieniac rozmiaru brushu etc etc).
Do robienia avatarow uzywam Image Ready CS
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 42 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3148 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 30-04-2006, 02:33
do animowania obrazków np. robienia avków z klipów przyda się także Jasc Animation Shop, w wersji demonstracyjnej pobawimy się chyba 30 dni (?nie jestem pewien) a potem trzeba bulić.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 05-05-2006, 10:22
no albo z emula zresztą ja polecam bardziej angielskiego photoshopa czyli 7.0 bądż cs bo np jak bys chcial skorzystac z jakiegoś tutorialu to tam nazwy narzędzi są po angielsku pisane , lub cały tutorial jest w tym języku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum