Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Second Life - definitywnie nie jest to mała gierka online na zabicie wolnego wieczoru.
zakładając konto i instalując klienta, wchodzimy do ogromnego wirtualnego świata przypominającego ten rzeczywisty, z żywymi ludźmi w postaci tzw. awatarów.
ile bym nie napisał, i tak będzie za mało. to po prostu trzeba zobaczyć. polecam spędzenie chociaż pięciu minut przy tej grze.
możecie mnie tam często spotkać w klubie Playmobile (tak, tej sieci komórkowej ), pod nickiem Lukash Mayo.
polecam także mój wpis na blogu na ten temat, jest też tam kilka obrazków z samej gry.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 29-05-2007, 09:07
Nie wiem czy czytałeś Neal'a Stephensona "Snow Crash". Miałam tego fragmenty na zajęciach z konwersacji literackich. To Second Life jest troche jak Metaverse, rozniace sie w kilku punktach.
Tak czy inaczej jest to dobry sposob na zarobienie duzych pieniedzy. Ja jednak wole swoje Sims 2 ;]
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
nie znam, choć czytałem jedną książkę z motywem przewodnim gry, bardziej w stylu World of Warcraft. kurka, tylko nie pamiętam tytułu, może jak sobie przypomnę to napiszę.
[edit]
Tom Clancy - "Śmiercionośna gra" z cyklu "Zwiadowcy".
jak się ma czas i odrobinę pomysłowości, to w SL można zrobić i pieniądze, i karierę. jest tylko jeden szkopuł - żeby mieć chociaż kawałek terenu na własność, trzeba wykupić konto pro. nie ma przeproś.
a zarabiać można na wielu rzeczach - tańcu w klubach (moje pierwsze pieniądze ), wypełnianiu ankiet (też ), grając w gry hazardowe, szukając drzewek z pieniędzmi, pracując jako przedstawiciel handlowy lub - za to się może wezmę w wakacje - produkując własne przedmioty z użyciem języka skryptowego. nie jest on trudny na pierwszy rzut oka, przypomina nieco C++.
mimo wszystko trzeba się rozglądać i poszukiwać, bo bezrobocie duże. tak jak i w realu
aha, sporo Polaków już w to gra, są kluby i inne "getta" z biało-czerwoną flagą w tle - można tam spotkać wiele osób z naszego kraju.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Ostatnio zmieniony przez Lukem 30-05-2007, 23:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1469 Skąd: Wrocław
Wysłany: 30-05-2007, 11:57
Ja tam mam swoje konto, ale stwierdziłam, że nie będę za to płacić bo chyba podobnie jak Frozen Lust wolę moje The Sims 2. To przynajmniej mam za darmo
Tym bardziej, że Second Life jakoś cały czas mi się tnie i drażni mnie niesamowicie bo nie wiem co i jak
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Jak jak zainstalowalem ta gre to odinstalowalem ja po 10 minutach... lol gorszej beznadzieji nie wiedzialem. Gra skomplikowana jak sam ch**. Ale i tak odstraszyly mnie takie lagi ze nawet latac sie nie dalo.
Bałam się,ze na moim kompie to nie odpali,ale jakoś poszło. Wchodzę tam,zeby pogadać z ludzmi z Hiszpanii, a z polskich miejsc- wpadam do kluby Play- ostatnio urzadzili tam imprezę Goth Party.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum