Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz dostęp do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 10-01-2007, 13:47 Blog.pl został kupiony przez onet.pl
Wreszcie udało mi się zarejestrować na forum - więc witam wszystkich
Przechodze do rzeczy
słyszeliście ostatnie "sensacje"?
Blog.pl miało kupić pino.pl ale jednak zrobił to onet.pl
http://www.idg.pl/news/104903.html - tutaj macie artykuł z tą informacją
Dodatkowo w regulaminie jest nowy właściciel a ze stopki na stronie głównej blog.pl zniknął blog Adomasa. Sam właściciel na razie milczy (co w pełni rozumiem - ma ważniejszą rzecz na głowie (http://adomas.yh.pl/) )
Jak się na to zaopatrujecie? Czy to dobrze? Jak myślicie - co onet zrobi z blog.pl? Czy lepiej że przejęła go polska firma (onet) niż zagraniczna (CR media) czy też uważacie że już z dwojga złego lepsze pino?
Czekam na dyskusje bo sama nie bardzo wiem co o tym myśleć - od dawna mam własny skrypt bloga (nie korzystam z żadnych serwisów) więc mnie to za bardzo nie dotyczy ale zaczynałam na blog.pl (jak pewnie większość) więc pozostaje sentyment.
pzd wszystkich forumowiczów
[ Komentarz dodany przez: moron: 10-01-2007, 13:59 ]
prosilbym o info na pw odnosnie klopotow z rejestracja...
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 10-01-2007, 14:10
Mnie to nie obchodzi co stanie się z jakimkolwiek serwisem blogowym, poza eblogiem.
Nie wiem czy to jest dobrze, bo nie widze w tym dla siebie zadnych korzysci, nie mam sentymentow a blogowiczow z blog.pl to znam chyba tylko kilku.
Mogą z tym serwisem robic co chca, zamykac, spalic a nawet wyrzucic serwery przez okno. Z drugiej strony moze onet otworzy sie na nowosci, bo caly czas z tymi swoimi zalosnymi blogami istnieja, a wyglada to jak nie powiem co, bo nie chce tutaj nikogo urazic.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2956 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 10-01-2007, 19:34
Anna Maria napisał/a:
Wreszcie udało mi się zarejestrować na forum
a co w tym kłopotliwego ?
Anna Maria napisał/a:
więc witam wszystkich
od tego jest dział integracja, ale niech będzie ... hej
sprawa przejęcia tej strony na dwa zakończenia. Albo onet kupił to aby zdławić konkurenta i przejąć 3/4 rynku w tym światku (o czym pisze autor tekstu na idg) albo onet włozy troche pieniędzy w rozwój serwisu i będzie prowadził dwa, jeden dla początkujących (tych co nie znają się na html) i drugi dla zaawansowanych userów.
Licze, że stanie się to drugie i blog.pl tylko zyska, co nie stałoby się w przypadku przejęcia przez pino.pl - bo pino to tylko zlepek innych stron, który generuje sztuczny ruch na potrzeby marketingowe; innego senu w pino nie odkrywam, no moze dla leniwych, którym nie chce się skakać po kilku stronach.
Pomogła: 4 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1600 Skąd: Wrocław
Wysłany: 10-01-2007, 23:04
Ja się tylko obawiam, że blogi na blog.pl zamienią się na takie "cudeńka", które widzimy na onecie. Ale co z tego skoro bloga mam na innym serwerze. W sumie mi to tam rybka.
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Zaproszone osoby: 45 Pomógł: 37 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 2956 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 11-01-2007, 00:22
nie sądze aby tak się stało. licze bardziej na to co napisałem wyżej, czyli amatorskie i 'profesionalne' zresztą dotychczasowy administrator czyli Adomas pozostaje na blog.pl to coś znaczy
Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 252 Skąd: Radzionków
Wysłany: 26-05-2008, 18:49
Jedyne czego się bałem się po przejęciu to zalanie blog.pl dziecięcymi pamiętniczkami które dość często można spotkać na blog.onet.pl, ale na razie brak jest jakichkolwiek obiawów psucia się blog.pl
_________________ Gość zapamiętaj: "wieczność to tunel... kończący się dupą" = Hey - Moogie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum