No właśnie u mnie to wszystko jest w tablecie. 7 cali, więc łatwo go włożyć w jakąś torbę, do schowka w aucie itp.
Masz tablet na kartę sim czy w jaki sposób chcesz mieć na nim internet np. na parkingu albo gdzieś w środku lasu?
Mam tablet ale szczerze mówiąc widzę tylko jedną sytuację, w której mógłby mi się przydać (z resztą po to go kupiłem): żeby nie musieć drukować informacji na wyjazdy (Np. informacji o tym co właśnie zwiedzam/oglądam) tylko żeby mieć to na nim.
chomik21m napisał/a:
Oglądanie filmików, przeglądanie internetu itp. na małym smartfonie jest niewygodne, a duży smartfon do kieszeni nie wejdzie .
Nokia Lumia 800 jest pod tym względem optymalna do kieszeni wchodzi a filmiki ogląda się wygodnie i bez problemu.
A do tematu: tak, mam jeszcze stare telefony, bo ogólnie mam kilka numerów więc czasem używam tamtych. Ale na co dzień do głównego numeru, to smartfon - głównie używam na nim nawigacji w samochodzie. Oraz czytam książki w nieoczekiwanych wolnych chwilach, albo w pracy na przerwach (oczywiście ktoś mógłby powiedzieć, że mogę sobie wziąć książkę papierową albo czytnik, ale czytnika nie mogę, bo za duże ryzyko, a papierowe to nie bardzo mam skąd brać - taniej zassać ebooka z internetu /bo za darmo/ ). Ale oczywiście internet pod ręką też się przydaje. Muzyka sporadycznie, bo po prostu nie mam okazji jej słuchać (raczej poruszam się samochodem, więc wiadomo - muzyka z radia samochodowego), fajnie mieć też pod ręką ulubione zdjęcia czy klipy wideo. Aplikacja z pogodą też się przydaje, notatki... no i to tyle chyba co ja używam.
Aha, dodam jeszcze - nigdy prawie nie miałem znajomych, więc nawet stare telefony najmniej mi służyły do dzwonienia i sms-owania
Ale jest w tym trochę racji. Cena iPhone'a w Polsce jest skrzywiona przez wiele czynników, między innymi kretyński przelicznik walut stosowany swego czasu przez Apple - 1 dolar == 1 euro - oraz fakt, że jedna polska złotówka nie ma takiej samej siły nabywczej jak jeden dolar czy jedno euro. Niezależnie od tego, czy mnie stać na najnowszego iPhone'a czy też nie - płacę za niego znacznie więcej niż przeciętny Amerykanin w przeliczeniu na zarobki czy ceny innych pospolitych towarów na rynku.
To prawda, ale Samsung Galaxy V kosztuje 3tysiące złotych, Sony Xperia Z2 którą przywoływałam kosztuje 2800zł (iphone 5s 3tys za 16GB i 3300 za 32). To jest mega dużo i jeżeli już tak Szajsungi i Soniaczki cenowo szaleją to wydaje mi się, że rozmywa się granica "niedostępności" iPhona. Jeszcze kilka lat temu o Jabłku mogliśmy tylko marzyć, dzisiaj ma co ktoryś Polak Bez względu na przeliczniki walut i inne sprawy ekonomiczne (stosunek ceny telefonu do zarobków -.-'). Blask iPhona niknie bo konkurencja depcze po piętach i wydaje mi się, że niedługo to nie iPhone będzie "telefonem pożądanym przez miliony" Cena naprawdę nie jest aż tak wysoka w porównaniu do innych modeli, które dają znacznie więcej, mają lepsze parametry... To tylko metka, która traci na wartości
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Czasami naprawdę jestem szczęśliwy, że o całej współczesnej telefonii komórkowej nie mam zielonego pojęcia, lecę na abonamencie i mam zwykły telefon na klawisze z funkcją odtwarzania muzyki i ustawienia budzika, a nie komputer z możliwością dzwonienia i pisania smsów
______________________________________________________ ,Studiowanie historii przygotowuje raczej do rozumienia teraźniejszości, niż do uciekania od niej w zamierzchłą przeszłość. " ~/Elizabeth Kostova
No właśnie u mnie to wszystko jest w tablecie. 7 cali, więc łatwo go włożyć w jakąś torbę, do schowka w aucie itp.
Masz tablet na kartę sim czy w jaki sposób chcesz mieć na nim internet np. na parkingu albo gdzieś w środku lasu?
Mam tablet ale szczerze mówiąc widzę tylko jedną sytuację, w której mógłby mi się przydać (z resztą po to go kupiłem): żeby nie musieć drukować informacji na wyjazdy (Np. informacji o tym co właśnie zwiedzam/oglądam) tylko żeby mieć to na nim.
Tak, mam w nim internet, ponad 40 GB transferu miesięcznie.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Ano to co innego Jeśli masz swobodny dostęp do internetu na nim wszędzie, to też bym pewnie częściej nosił tablet
A skąd masz taką ofertę internetu?
W Orange. Ten tablet za 24 zł, abonament niecałe 63 zł (choć normalnie wynosi on 89,90 zł – dali mi 30% rabatu, bo na początku chciałem zerwać umowę i pójść do T-Mobile i ponad 40 GB transferu. Na umowie jest 35, ale dostaję jeszcze kilka za to, że... przedłużyłem umowę . Albo ten bonus to 12 GB, albo 10 GB, dokładnie nie pamiętam.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Według mnie jeszcze żyją i gdybym w końcu wściekła się na mój dotykowy telefon nieodwracalnie, może i bym wróciła do zwykłego, bezproblemowego staruszka. Na pewno jest dobry dla ludzi, którzy nie lubią bajerów.
Ja jeszcze do niedawna miałam SE K770i. Zawsze byłam wielką fanką Sony Ericssonów. Nawet teraz mimo iż mam smartfona marzy mi się Xperia x10 mini pro xD I moi rodzice mają zwykłe telefony. W ogóle myślę, że większość ludzi w średnim wieku i starszych nie posiada smartfonów.
Karolekqqqq Blogger.Klub
Dołączył/a: 02 Lut 2015 Posty: 12 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-02-11, 21:35
Telefony z klawiaturą umarły. Tylko garstka jest ich na rynku.
To ja może z innej beczki- jak człowiek budowy
smartfony są fajne- ale w pracy, gdzie co chwilę dostajesz maile, masę telefonów, a i co chwilę tracisz zasięg- a telefon szuka sieci- bateria pada po paru godzinach.
Na dłuższą metę przy dużym obciążeniu telefonu- polecam zwykłe klawiszowce.
Nie są na wymarciu i nigdy nie będą- a wie o tym każdy komu smartfon poleciał parę razy na beton służbowy telefon tylko klawiszowy- smartfon jako dodatek
A osoby starsze- w komunikacji miejskiej widuję powrót telefonów z klapką- pożyjemy zobaczymy ...
Oczywiście że takie telefony istnieją, mają się dobrze choć jest ich mniej na rynku niż smartfonów (to dla mnie zrozumiałe), sam korzystam z samsunga, fajny aparat, odtwarzacz mp3 i tyle styknie
Niezawodna nokia - dalej trzymam w szafie na wypadek gdyby telefon padł, nawet ostatnio koleżanka napisała do mnie, czy mam jakiś stary telefon, bo jej padł i nie ma z czego dzwonić. Sama uwielbiam nowości, ale ceny czasem przerażają - 2k czy 3k za telefon nie dam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).