Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Lis 2013 Posty: 137 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2014-02-22, 23:18
Zacząłem ostatnio rzeźbić recenzje książek. Nie ukrywam że liczę na Waszą konstruktywną krytykę, bo to moje pierwsze doświadczenie w recenzowaniu literatury
Pytasz o same recenzje? Weszłam na pierwszą lepszą o Twierdzy i powiem Ci, że niczym nie różni się to od opisów książki z Lubimy Czytać itp. Z recenzji to masz tam najwyżej ten kawałek:
Cytat
Jako historyk przeczytałem Twierdzę Europa z przyjemnością. Pomimo bogactwa suchych faktów, które znajdujemy w książce, czyta się ją niezwykle dobrze. Jest to zapewne po części zasługa tłumaczenia, książka w oryginale ukazała się w języku angielskim jako Fortress Europe.
Podsumowując: jeśli lubicie chodzić po bunkrach, przeczytajcie. Warto
Reszta to zwykła zbitka tekstu, w którym nie ma ciebie, twoich ciekawych spostrzeżeń, dla mnie nie ma tam recenzji.
Taka jeszcze mała sugestia z mojej strony - Recenzje na blogach zdecydowanie różnią się od tych o szkolnej konstrukcji, w których musisz trzymać się jakichkolwiek reguł. Ludzie nie chcą nudy i obiektywizmu, a konkretnej, zdecydowanej opinii autora. Nawet jak się z nią nie zgadzają. Im więcej "Ciebie" jako autora w tekstach i humoru/emocji/przemyśleń/rozterek, tym recke będzie czytało się lepiej. Recenzji jest cała masa, jeśli ta nasza ma się z czymś przebić to musimy wyjść z konwencji
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).