Gamebook
Blogger.Klub
Dołączył/a: 05 Lis 2014 Posty: 6
|
Wysłany:
2014-11-05, 17:13 [blogger] Disqus nie ładuje się na stronach bez komentarzy
|
|
|
Witam!
Zainstalowałem na bloga (na bloggerze) Disqus. Skonfigurowałem go tak, jak chciałem na oficjalnej stronie i system jest sprawny. Problem tutaj tworzy Google ze swoimi komentarzami...
Oczywiście przed wgraniem wtyczki miałem na blogu inne komentarze, więc zinportowałem je i wszystkie komentarze z bloggera przeszły na system disqus. Posty, w których były jakiekolwiek stare komentarze działają normalnie - tzn. po wejściu w post i zjechaniu na dół jest system komentarzy disqus i normalnie można z niego komentować - nie ma problemu.
Błąd występuje w postach bez komentarzy. W tych wyświetla się system Googla, a nie ma nawet śladu po disqusie. Są wyjątki - choć nie wiem dlaczego.
Co mam zrobić, żeby disqus był w każdych postach? Boję się, że jak dodam post to komentarze się nie wczytają i będzie pustka.
Wolę ten system, więc odinstalowania nie chcę.
Dodam, że wyłączałem już np. komentarze od Google, ale wtedy w ogóle żadne nie działają. Dodatkowo jeżeli skomentuje post bez komentarzy, ale przez system Google to po dodaniu komentarza i odświerzeniu nagle pojawia się disqus, a poprzedniego koma nie widać w ogóle. Widzę go tylko ja w panelu ''Komentarze'' na bloggerze. Na stronie głównej bloga obok postu pisze wtedy ''1 komentarz'', ale po wejsciu wyświetla się disqus i nie widać żadnego komentarza.
Zauważyłem, że na telefonie w wersji mobilnej system disqus działa ok.
Proszę o szybką pomoc! Już nie wiem co robić. Proszę o sprawdzenie, czy to może tylko ja tak mam, że w niektórych jest, a w niektórych nie ma - gamebookandroid.blogspot.com
|
|