Ewe-Linka
Prezes w Mamspired
Zaproszone osoby: 3
Imię: Ewelina
Pomogła: 2 razy Wiek: 33 Dołączyła: 17 Lis 2012 Posty: 154 Miasto: Northampton
|
Wysłany:
2013-04-25, 12:04 odrzucenie AdSense Materiały chronione prawem autorskim
|
|
|
Hej. Mam mały problem. Chciałam spróbować założyć konto w Adsense. Przyznaję się bez bicia, że nie czytałam regulaminu, bo nawet nie sądziłam, że informacje w nim będą mi do czegoś potrzebne. Nie zamieszczam na blogu nic sprośnego, aczkolwiek nie podaję źródła zdjęć, z których korzystam. Jest o tym informacja, ale nie pod każdym zdjęciem (źródło: ble ble). Po wysłaniu zgłoszenia dostałam jednak taką odpowiedź:
Cytat Nie przyjęliśmy zgłoszenia z powodów podanych poniżej.
Problemy:
- Materiały chronione prawem autorskim
---------------------
Więcej informacji:
Materiały chronione prawem autorskim: odkryliśmy, że Twoja witryna zawiera materiały chronione prawem autorskim.
Zgodnie z zasadami programu wydawcy AdSense nie mogą wyświetlać reklam Google na stronach internetowych zawierających treści chronione prawem autorskim, jeśli nie mają praw wymaganych do wyświetlania tych treści. Dotyczy to m.in. witryn, w których są wyświetlane materiały chronione prawem autorskim, witryn zapewniających hosting plików objętych prawem autorskim, witryn z linkami prowadzącymi do witryn z materiałami chronionymi prawem autorskim, witryn typu warez i witryn zawierających podaną wprost informację, że udostępniane materiały są pirackie.
Nie akceptujemy też witryn, których zawartość jest powiązana z hackingiem lub crackingiem. Dotyczy to m.in. witryn udostępniających instrukcje lub sprzęt, które służą do nielegalnego uzyskiwania dostępu do oprogramowania, serwerów lub witryn albo manipulowania nimi, oraz witryn udostępniających sposoby oszukiwania w grach wieloosobowych lub umożliwiających łamanie zasad obowiązujących w społecznościach graczy online.
Usuń z witryny wszystkie materiały chronione prawem autorskim, a następnie ponowne prześlij zgłoszenie zgodnie z poniższymi instrukcjami. Po wprowadzeniu wymaganych zmian chętnie jeszcze raz sprawdzimy Twoje zgłoszenie.
Na blogu prócz obrazków, które są głównie pobierane z weheartit mam też zbiory filmów z YT. Mam też jednego posta o pobieraniu filmów z internetu na własny użytek (tutaj ).
Szczerze mówiąc bardzo mnie zmartwiło to, że łamię prawa autorskie (gdzieś tam podświadomie pewnie o tym wiedziałam) i chciałabym to jak najszybciej zmienić przede wszystkich dla siebie. Od czego zacząć? Podpisywać wszystkie zdjęcia, czy może przenieść informacje o źródle w widoczne miejsce (na pasek boczny). Post o pobieraniu usunąć? Filmy z YT też podpisywać? Nie kopiuję żadnych informacji z innych blogów, czy witryn.
Cytat Usuń z witryny wszystkie materiały chronione prawem autorskim
tego to chyba dosłownie nie muszę robić, prawda?
A może to chodzi np. o skandal z Chodakowską, której filmiki też mam na blogu. Mówię Wam mam mętlik w głowie. Przecież nie usunę wszystkich postów.
Pozdrawiam
|
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle. |
|