Wysłany:
2013-07-19, 02:11blog nie wyświetla się u niektórych dostawców internetu
Zacznę od małego poprawiania. Widzisz różnicę pomiędzy:
Cytat
Strona nie działa u wszystkich usługodawców
Cytat
Strona nie działa u niektórych usługodawców
to tak na przyszłość ;-)
U mnie Dialog i też działa, na różnych przeglądarkach. To mi wygląda na pamięć przeglądarki lub nieodświeżony DNS.
Napisałeś:
skj napisał/a:
nabroiłem dziś rano w ustawieniach DNS to i nawet na TP nie działała, ale już zmieniłem po staremu i na TP działa, plus i inne też ale VECTRA nie, albo nie chce się otworzyć albo wyskakuje Strona w budowie
Być może załapało te tymczasowe ustawienia i trzeba ponownie kilku godzin na odświeżenie, przy zmianach DNS to czasem trwa nawet 48H.
Stare DNSy sugeruje także "strona w budowie", bo takie coś wyświetla OVH.
skj napisał/a:
ale skąd wziąć te kody skoro już podpiołem domenę do blogera i jest że przekierowuje ?
"te kody" pojawiają się przy podpinaniu domeny do bloggera, jest tam zwykle komunikat i link do informacji o weryfikacji domeny.
skj napisał/a:
Lukem napisał/a:
Otwórz linię poleceń Windows (Start > Uruchom > wpisz cmd), wrzuć instrukcję ipconfig /flushdns.
Sprawdź, czy to pomogło?
nie pomogło ;/
a pojawił się komunikat o odświeżeniu? trzeba uruchomić wiersz poleceń "jako administrator".
Cytat
Wejdź do Strefy DNS i zobacz, czy konfigurację masz prawidłową. Masz na wzór moją. I daj może swoją, może coś wylukamy
zobaczyłem u siebie, że wpisy mają TTL na 4h a u Was jest 1 day - możliwe, że to też ma jakiś wpływ. To sugeruje co ile ma być wykonywane odświeżanie rekordów przez serwery.
Spróbuj też czyszczenia pamięci podręcznej i ciasteczek w przeglądarce (dotyczących domeny).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
no to wina vectry z kielc czyli już u wszystkich działa tylko nie w kielcach. jestem poza miastem, wieczorem napiszę albo jutro czy naprawiło się, pozdro
Start > Uruchom > wpisz cmd), wrzuć instrukcję ipconfig /flushdns. uruchomie jako administrator i zobaczymy
[ Dodano: 20-07-2013, 11:38 ]
strona nie działa. właśnie sprawdzam
więc hmm wina laptopa? no bo skoro na Vectrze w innnym mieście działa a u mnie nie...
odpaliłem też cmd jako admin i zrobiłem to samo, wyskoczył komunikat że odświeżono
[ Dodano: 20-07-2013, 13:02 ]
rozwiązałem problem
DNSy na routerze, podobno w vectrze predzej czy później są błędy
zmieniłem na chwilę jak w załączniku, stronka się załadowała na chrome, potem spowrotem na automatyczne DNS i śmiga
Znaczy się, lepiej jest mieć DNS-y na ustawieniach niestandardowych niż na automatycznych. Nawet operatorzy sieci preferują takie rozwiązanie. Ja bym Ci radził przestawić ponownie na niestandardowe.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).